Kris Meeke a Paul Nagle vítězí v Portugalsku

Mistrovský výkon odvedli Kris Meeke a Paul Nagle, kteří si připsali své druhé vítězství v mistrovství světa.

Mistrovský výkon odvedli Kris Meeke a Paul Nagle, kteří vedli v Rally Portugalsko od druhé rychlostní zkoušky až do cíle a připsali si své druhé vítězství v mistrovství světa. V pořadí 95. vítězství ve WRC v historii Citroënu je také prvním vítězstvím týmu Abu Dhabi Total WRT na šotolině v této sezoně.

Díky pravidlu Rally2 s v neděli ráno mohli do bojů znovu zapojit Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau a Khalid Al-Qassimi/Chris Patterson a dojet až do cíle. Ještě před východem slunce v 5.15 hodin odstartovaly posádky Abu Dhabi Total WRT svůj finálový den servisem a jako první Stéphane Lefebvre. Vzhledem k tomu, že tratě přes noc zkropil déšť a šotolinový povrch byl měkký, piloti bez váhání vsadili na měkčí směs pneumatik Michelin LTX na poslední čtyři rychlostní zkoušky.

Kris Meeke a Paul Nagle zahajovali s poměrně slušným náskokem 45,3 sekundy a dělali vše pro udržení svého vedení. Za nimi sváděl boj o druhé místo Andreas Mikkelsen, který se dostal před Sébastiena Ogiera. I po prvním průjezdu zkoušek Vieira do Minho a Fafe byl jejich náskok ještě 35,5 sekundy.

Auto se startovním číslem 7 a jeho posádka držela i pro poslední dvě rychlostní zkoušky svou taktiku. Na konci testu Fafe už se mohli Kris a Paul uvolnit a dojet ke svému druhému vítězství v soutěži světového šampionátu s náskokem 29,7 sekundy před Andreasem Mikkelsenem.

Stéphane Lefebvre a Khalid Al-Qassimi, kteří se znovu zapojili do soutěže přes Rally2, absolvovali závěrečný den bez problémů. Mladý francouzský pilot mířil vysoko, když na Power Stage zajel pátý nejrychlejší čas.

Po tomto skvělém výsledku čeká tým Abu Dhabi Total WRT další podnik programu neúplné sezony. Dva vozy budou startovat na Rally Polsko (30. 6. – 3. 7. 2016) a obsadí je posádky Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau a Craig Breen/Scott Martin.

Co také řekli…

Kris Meeke (#7): „Nejprve musím poděkovat celému týmu PH Sport za práci, kterou odvedl tento víkend. Vyhráli jsme v silné konkurenci nejlepších po výkonu, který je pro mě jako pilota velmi důležitý. Před startem jsem si nebyl opravdu jistý, co od nadcházející soutěže mám očekávat. I když jsem absolvoval mnoho testování během posledních týdnů, chyběla mi soutěžní praxe. Ale dařilo se mi jet opravdu rychle a vést od startu do cíle a udržet si vedení ze sobotního odpoledne. V neděli jsem jel opatrněji, protože na trati u Fafe bylo hodně kamenů, obzvlášť při druhém průjezdu. Je to vskutku parádní pocit tady vyhrát. Atmosféra je neuvěřitelná díky fanouškům, kteří jsou zaručeně nejhlučnější na celém světě. Říká se sice, že prvním vítězstvím se všechno zlomí, ale já tohle vítězství cítím jako stejně důležité. Není mnoho pilotů, kteří vyhráli WRC rally, ale ještě méně je těch, kdož vyhráli soutěže dvě. Nyní se pokusíme navázat na tento výsledek na několika dalších závodech a speciálně v sezoně 2017, ve které budeme bojovat na nejvyšší úrovni.“

Stéphane Lefebvre (#8): „První na trati jsem byl už loni v Austrálii. Nyní to byla nová zkušenost, protože se jelo na různých druzích povrchů. Na první rychlostní zkoušce mi pár kilometrů trvalo, než jsem poznal, jak se chová auto v těchto podmínkách. Měl jsem dobrý čas v porovnání s Neuvillem. Pak jsem zajel dobrý čas i na Fafe. Při druhém průjezdu byly moje časy opět solidní. Tento víkend mi přinesl hodně pozitivního. Byla to rally, ve které jsem byl z dosud odjetých nejrychlejší nejrychlejší. Doufám, že stejně rychlý budu i v Polsku.“

Khalid Al – Qassimi (#14): „Po vypadnutí v sobotu jsem měl v neděli dobrý den a dojel až do cíle. Pro náš tým Abu Dhabi Total WRT to byl skvělý den s nádherným výsledkem. Blahopřeji Krisovi a Paulovi, odvedli skvělý výkon a zajistil vynikající výsledek. Po pátečním postupu jsme věděli, že tento výsledek je v našich silách, proto jsme jeli s respektem a zasloužili si dojet do cíle. Je to posílení sebedůvěry pro nás a Citroën pro další práce na vývoji nového vozu pro rok 2017.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!