Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 5. 2016 21:33 − 4231× − 8

Andreas Mikkelsen věří, že se dokáže Ogierovi přiblížit

Norský pilot Andreas Mikkelsen, který v Rally Portugal dojel na druhé příčce, má chutě na zdramatizování boje v šampionátu.

Po pěti světových soutěžích je jezdec druhého týmu Volkswagenu Andreas Mikkelsen na průběžné druhé příčce tabulky jezdců, ale na vedoucího Sébastiena Ogiera ztrácí propastných 47 bodů. Norský jezdec si s výjimkou Mexické rally, kde havaroval, připisuje letos kvalitní výsledky, vždyť jeho nejhorším umístěním byla čtvrtá příčka ze Švédska, jinak stupně vítězů neopustil. V právě uplynulé Portugalské rally si pak dojel pro druhou příčku, kterou v neděli vybojoval se Sebem Ogierem a Nor věří, že jeho výkon v sobotu a neděli byl zatím jeho nejlepším, jaký kdy v soutěžním autě předvedl.

Pro server wrc.com se pak Andreas Mikkelsen rozpovídal o třetí etapě, kde velmi kladně hodnotil svůj výkon a kde dokázal porazit trojnásobného mistra světa. "V neděli jsme začínali se ztrátou tří sekund na Seba a věděl jsem, že na to budu muset pořádně šlapat, pokud jej chci porazit. Odvedli jsme pořádnou práci. Trochu se mu přibližujeme, což je dobré pro vývoj šampionátu a cítím se připravený na to, abych s ním začal bojovat," říká odhodlaný Andreas Mikkelsen. Jak Nor dále uvedl, k portugalskému výsledku mu pomohla změna strategie v polovině soutěže, kterou provedl po konzultaci se svým inženýrem Richardem Brownem.

"První den jsem si to v autě moc neužíval. Udělali jsme změny v nastavení podvozku a diferenciálu plus jsem změnil můj jezdecký styl. Tyhle věci dohromady byly tím hlavním, co rozhodlo. Do zatáček jsem najížděl moc opatrně, takže jsem musel přidat na agresivitě a tam je tenká hranice mezi tím, kdy je to ještě správně agresivní a kdy je to už moc," vrací se ke změnám provedeným v průběhu soutěže norský jezdec a pokračuje, "je příjemné být zpět na průběžné druhé příčce. V Mexiku jsme ztratili hodně bodů, ale myslím, že teď jsme zpět na dobré cestě. Cítím, že bychom v podobném duchu mohli pokračovat i na Sardinii. Doufám, že tam dosáhneme dobrého výsledku a o trochu se Sebovi přiblížíme," uzavírá Andreas Mikkelsen.

Komentářů celkem: 8
24. 5. 2016 22:031
0 0
To já taky doufám smajlík
24. 5. 2016 22:132
0 0
Tak já vám nevím.. Stáhl 1bod na Séba a hned mluví skoro "o útoku a titul". To že v neděli mu dal pár sekund je pravda, ale až s ním bude v 10s celou soutěž pak to bude to pravé.. Já bych to Mikkelsenovi přál a moc! Ale spíš to jen vypadá, že Séb neměl prostě den nebo že byl otrávenej tím neustálým čištěním trati - ps. já opravdu nejsem Ogiho fanda..
25. 5. 2016 08:163
0 0
Ptám se... Došlo by k nějakému souboji o vteřiny kdyby Ogi dva dny nečistil trať? Myslím že ne. Já taky nejsem Ogiho fanda, ale v tomhle má pravdu a mělo by se to změnit. Nejčistější řešení je startovat do druhého a třetího dne podle výsledků toho předchozího. Pokud nechcete jet první, tak klidně taktizujte. I taktika k rally patří.
25. 5. 2016 09:274
0 0
aha, jezdit se učí od Ogiera a mluvit od Latvaly smajlík
25. 5. 2016 10:355
0 0
O útoku na titul v tom článku nikdo nikde nemluví.
25. 5. 2016 15:446
0 0
Já si myslím, že díky spolupráci s Ogim a Latvikem ve VW hodně roste a při možném angažmá v jiném týmu s lepším vozem (jen teorie) může v budoucnu s Ogim o titul bojovat. Možná.
Hodně by mě zajímalo, jestli Ožovo nastavení a styl jízdy sdílejí, nebo prd. Jestli mu poradí atd.
25. 5. 2016 17:287
0 0
Tak pohybovat se ve velkém týmu a po boku špičkových jezdců je přínosem. Od každého týmového kolegy se něčemu naučí a jak napsal Milan, od jednoho se učí jízdu a od druhého mluvit.
26. 5. 2016 06:328
0 0
Jen aby se to neucil obracene smajlík smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!