Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
25. 5. 2016 20:18 − 1038× − 0

Pirelli ve Vyškově slavilo úspěch napříč všemi třídami

Při Rally Vyškov se závodilo o body do Poháru Pirelli v rally. Pirelli se osvědčilo ve všech třídách.

Druhá soutěž Rallysprint série se odjela v okolí Vyškova a Pirelli bylo opět vidět na stupních vítězů ve třídách i absolutně. Celkově nejrychlejší posádka Rally Vyškov ve složení Roman Odložilík – Martin Tureček s Fordem Fiesta R5 se do cíle soutěže, kterou provázelo nestálé počasí, dostala právě na pneumatikách Pirelli. Roman Odložilík tentokrát nenašel přemožitele a dokázal si nejlépe poradit s nejdříve blátivými a mokrými úseky rychlostních zkoušek, a následně s rychle osychající tratí. Gratulujeme k vítězství v Rally Vyškov a k plnému bodovému zisku do Poháru Pirelli.

V kategorii 2+ brali body za druhé místo do Poháru Pirelli Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou se Škodou Fabia WRC, kteří dokázali diváky bavit hodně atraktivní jízdou. Třetí v rámci Poháru Pirelli byli Ondřej Bisaha s Lukášem Šintalem při své premiéře s Fordem Fiesta R5. Na samém vrcholu Rallysprint série dojeli ve Vyškově Patrik Rujbr s Veronikou Římalovou a s Renaultem Clio R3T, jimž se v infarktovém závěru podařilo zvítězit v celkovém hodnocení Rallysprint série a také ve třídě 5. Gratulujeme! Body za druhé místo ve třídě si zasloužili Jakub Rejlek s Liborem Hlisnikovským a Citroënem DS3 R3T. Celkem 23 závodníků s pneumatikami Pirelli závodilo ve Vyškově v rámci třídy 6. I zde se podařilo s pneumatikami Pirelli vyhrát i celkové hodnocení ve třídě, a podařilo se to posádce Jan Kudlák – Michaela Rezková s Peugeotem 208 R2. To je cenný výsledek a my k němu gratulujeme. Body za druhé místo si na své konto připočetli René Dohnal s Romanem Švecem s Citroënem C2 R2 Max, kteří předstihli Lukáše Nekvapila s Romanem Koscelníkem s Opelem Adam R2. Gratulujeme také vítězům XTG Opel ADAM CUPu, Matěji Kamencovi s Adamem Jurkou, kteří také závodí na Pirelli. Ve třídě 9 se podařilo zvítězit Petru Jurečkovi s Pavlem Jurečkou s Hondou Civic Vti a my také gratulujeme k vítězství ve třídě na pneumatikách Pirelli. Druzí skončili Aleš Pilčík se Zuzanou Plškovou také s Hondou. Body do Poháru Pirelli si z Vyškova odvezli ještě bratři Bočkové se Seatem Leon FR a i jim patří gratulace za vítězství ve třídě 11.

Ti, co sledovali Rally Vyškov pozorně, nemohli přehlédnout neskutečné nasazení posádky Petr Vraj jun. – Jan Mikulík se Škodou Favorit 136L. Bylo to jako sledovat tovární Favorit v době své největší slávy, a na tuhle posádku se vyplatilo si na rychlostní zkoušce počkat. Závodili na pneumatikách Pirelli a fungovaly jim stejně dobře, jako třeba i posádce Peugeotu 205 GTI Michal Červenka – Martin Ševčík ve třídě 12, kteří rovněž třídu vyhráli.

Nejen na pneumatikách Pirelli se bude závodit už o tomto víkendu při Rallye Český Krumlov, kde se domácí česká špička utká o body do tabulky MČR v rally a přihlášené posádky i o body do Poháru Pirelli.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!