GK Forge Roto Rally Team před Rallye Český Krumlov

Po třech týdnech pauzy znovu začíná Mistrovství ČR. Druhým kolem cyklu bude Rallye Český Krumlov.

Po třech týdnech pauzy znovu začíná Mistrovství ČR. Druhým kolem cyklu bude Rallye Český Krumlov. V letošní již 44. edici se na start postaví 90 týmů a samozřejmě také bratři Jarosław a Marcin Szejovi, vítězové třídy 3 na Rallye Šumava ( Subaru Impreza Sti ).

Závod se skládá ze 14 speciálních úseků o celkové délce 167 km, které jsou rozděleny do dvou dnů. Všechno začne již tento pátek, kdy přijde první na řadu slavnostní ceremoniál, poté start a Super OS v Českých Budějovicích.

Jarek Szeja: „Ve středu se jedeme seznámit s trasou Rallye Český Krumlov, závod, který jsme si zapamatovali snad navždy. Nešťastná náhoda z minulého roku nám neumožnila vyhrát, takže si tento víkend povyřizujeme účty s nešťastnými náhodami. Pojedeme jako lídři třídy 3 a otevřeme svou skupinu, proto bude tlak konkurence ještě větší. Budeme mít za zády celou elitu skupiny N, ale to nám právě dodává kuráž.

Minulý rok jsme ukázali, že jsme schopni dosáhnout velice dobrých časů, ale nepodařilo se nám tomu nasadit tu pověstnou korunu. Tento rok máme ale to, co nám minule chybělo– více zkušenností. Jedeme bojovat o body a bránit své místo. Doufám, že tentokrát nás všechna překvapení minou a podaří se nám dosáhnout výsledku z Šumavy.”

Marcin Szeja: „Tento závod je jedním z nejdelších v této sezóně. Dva dny, kromě těch 167 km, máme ještě 445 km dojezdů. Úseky jsou o hodně úžší a mají každý svá úskalí. Myslím, že bych je mohl porovnat k Polským závodům na Rallye Wisła.

Atrakcí tohoto závodu je jistě Super OS, který probíhá hned vedle servisních stanic. Musíme ho zvládnout celkem třikrát v různých směrech, jako speciální nebo testovací úsek. Diváků jsou na trase a v servisu hojné počty a to přispívá k té úžasné atmosféře. A ke konci nás k tomu všemu čeká hornatý úsek Lipno, který se nedá porovnat k žádnému základnímu úseku všech tras a vyžaduje opravdu rychlý servis. To jsou takové „zajímavosti”, které nenajdete na žádných jiných kolech celé sezóny, proto je Krumlov takto atypický. Určitě nás čeká velice intenzivní víkend.”

Partnery týmu Jarosław Szeja / Marcin Szeja v sezóně 2016 jsou: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER.

Komentářů celkem: 1
27. 5. 2016 09:571
0 0
Chtělo by to angažovat na psaní tiskovek Čecha.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!