Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 5. 2016 14:33 − 2785× − 0

Yves Matton spokojený s dosavadním vývojem C3 WRC

Citroen racing připravuje speciál C3 WRC pro svůj oficiální návrat do MS v příštím roce a Yves Matton je z vozu nadšený.

Citroen racing pokračuje v testování své hračky na nadcházející sezónu a jak se nechal pro server wrc.com slyšet jeho šéf Yves Matton, vůz má nyní již takovou kvalitu, že testovací jezdci z něj vystupují se širokým úsměvem na tváří. Vůz si zatím vyzkoušel trojlístek jezdců, kteří letos startují na vybraných podnicích mistrovství světa pod hlavičkou Abu Dhabi Total WRT, jmenovitě jde tedy o Krise Meeka, Stéphana Lefebvra a Craiga Breena a reakce jezdců po vyzkoušení vozu pak naplňují Yvese Mattona optimismem.

"Když testují auto, tak mají za jisté na tváři široký úsměv, protože to auto je neuvěřitelné. Hlavní věc je ta, že má o mnoho víc výkonu, ale bez dobrého chování auta by to bylo k ničemu. Vypadá to, že nové auto má skvěle rozmístěnou váhu a pocit, který mají jezdci z auta je výborný," popisuje nadšeně Yves Matton a pokračuje, "myslím, že pokud už teď mají široký úsměv, tak po dalším vývoji bude řízení auta hračka, alespoň takový mám z toho pocit."

Do premiéry nového speciálu (nejen toho od Citroenu, ale od všech týmů) zbývá nějakých sedm měsíců a Yves Matton uznává, že harmonogram je těsný, ale dobrý start projektu všem trochu ulehčil. "V průběhu osmi dnů jízd při dvou testech jsme nezaznamenali žádný vážný problém a byli jsme schopní jít kilometru za kilometrem, což je ta nejdůležitější věc. Pokud budeme srovnávat s minulostí, tak C3 vyjela o trochu později než naše předchozí auta, takže v tomto srovnání je to trochu víc napresované. Věděli jsme, že pokud se na začátku vyskytne vážný problém, tak by mohlo být obtížné začínat na nějaké dobré úrovni. Teď však vše funguje jak má a z odjetých testů se zdá, že pracujeme s dobrým základem," uzavírá Yves Matton.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!