31. 5. 2016 20:45 − 2201× − 0

Uzávěrka přihlášek Hustopečí se blíží

Čas do startu XII. ročníku Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2016 (17. – 18. června 2016) se neúprosně zkracuje.

Čas do startu XII. ročníku AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2016 (17. – 18. června 2016) se neúprosně zkracuje. I to je signál k tomu, aby posádky zaslaly své přihlášky ke startu. Jejich uzávěrka je letos stanovena na poslední minuty 2. června 2016.

Ač pořadatelský tým jako každoročně očekává největší příjem přihlášek až v průběhu posledních hodin před uzávěrkou, už nyní je jasné, že se na startu objeví kompletní domácí i slovenská špička.

Z českého výčtu hustopečský tým už registruje přihlášky od lídra českého šampionátu Jana Kopeckého, Pavla Valouška (oba Škoda Fabia R5), Václava Pecha s unikátním porsche, krumlovského smolaře Jana Dohnala (Ford Focus WRC), Jana Černého a Pettera Kristiansena (oba Škoda Fabia S2000) či produkční špičky v čele s Václavem Kopáčkem a Martinem Březíkem. Chybět nebude ani lídr „dvoukolek“ Martin Koči.

„Věříme, že se s celkovým počtem startujících dostaneme nad hranici sta vozů. To by pro naši soutěž znamenalo překonání dalšího historického milníku,“ věří ředitel soutěže Rudolf Kouřil. „A pokud se tak stane, nemám pochybnosti o kvalitě a rozmanitosti startovního pole,“ doplnil.

Pořadatelé evidují i značný zájem slovenských týmů, řada dvojic je však přihlášena v obou seriálech a na konečné statistiky se budeme muset ještě chvíli počkat. Slovenské pole je ale už nyní rovněž zárukou zajímavé podívané a nabídne unikátní srovnání úrovně české a slovenské špičky. Ze špičky našich východních sousedů můžeme „vypíchnout“ Igora Drotára a Tomáše Ondreje (oba Škoda Fabia WRC), moravské jezdce pravidelně startující ve slovenském šampionátu Jaromíra Tomaštíka (Subaru Impreza WRC) a Tomáše Kurku (Mini JCW WRC) či „er pětky“ Poláka Grzegorze Grzyba, Vlastimila Majerčáka (Ford Fiesta R5) a Tomáše Kukučky (Škoda Fabia R5).

V rámci slovenského šampionátu bude soutěž započítávána i do Slovenského Rally Poháru. Na posádky tohoto pole čeká pouze sobotní část hustopečské rally.

Odkaz na seznam přihlášených posádek MČR: http://entry.agrotecrally.cz/entries

Odkaz na seznam přihlášených posádek MSR: http://www.prihlaska-sams.sk/podujatie.php?id=203#prihlaseni

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!