Předčasný konec na Rallye Český Krumlov

Bohužel, 44. ročník Rallye Český Krumlov se týmu GK Forge Rally Team a bratrům Szejovým nevydařil.

Bohužel, 44. ročník Rallye Český Krumlov se týmu GK Forge Rally Team a bratrům Szejovým nevydařil. Na vině byla závada na palivovém čerpadle, kvůli kterému se týmová impreza už na startu čtvrtého měřeného testu neobjevila. Tým se v servise snažil závadu opravit, ale ta nebyla technickými komisaři uznána jako uspokojivá a cesta za vítězstvím pro náš tým skončila.

Jarek Szeja: „Určitě jsem takto ukončení krumlovského závodu neplánovali, ale s rozhodnutím činovníků musíme souhlasit. Před startem čtvrtého testu jsme ucítili zápach paliva. Auto se zastavilo v kopci, kousek před startovní čárou. Ale v našich silách už nebylo ani dostat se na start. Technický komisař nám přikázal sjet ke krajnici. Navíc jsme si všimli úniku paliva, proto jsme ihned vysedli z vozu a hledali příčinu. Situace byla nepříjemná nejen pro nás, ale i pro týmy projíždějící kolem. V tu dobu jsem myslel hlavně na bezpečí všech, nikoli na porušení pravidel. I když vím, že daném úseku jsou práce na autě striktně zakázány, zpětně si myslím, že naše reakce byla správná, stejně jako naše následné vyloučení.

Bohužel to mrzí o to více, protože jsme se dostali do dobrého tempa a bojovali s Březíkem a Kopáčkem o čelní příčky. V Krumlově vládly opravdu extrémní podmínky – krupobití a průtrže mračen. Přesto jsme velmi chtěli pokračovat v jízdě. Teď musíme na tento incident zapomenout, dát auto do pořádku a soustředit se další starty. Proto se už těšíme na Rallye Hustopeče, kde se budeme snažit o to více vyhrát.”

Děkujeme našim partnerům: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER a MOTOWIZJA.

Děkujeme všem našim fanouškům za jejich podporu a ještě jednou prosíme za prominutí, že Rallye Český Krumlov skončila pro náš tým fiaskem.”

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!