10. 6. 2016 15:41 − 2616× − 0

Italská rallye na O2 Sport

Krásný středomořský ostrov Sardinie je další zastávkou letošní sezóny mistrovství světa v rallye.

Krásný středomořský ostrov Sardinie je další zastávkou letošní sezóny mistrovství světa v rallye. Během tohoto víkendu se právě tam odehraje další seriál závodů WRC, který můžou sledovat diváci exkluzivně na stanici O2 Sport.

Horké počasí a spousta prachu čeká na soutěžní posádky při šestém podniku letošní sezóny WRC. Úzké, ale rychlé cesty mezi stromy vyžadují maximální soustředění a neposkytují žádný prostor pro chyby. Tratě rychlostních zkoušek mají tvrdý podklad, ale jsou pokryty velkou vrstvou písku a šotoliny, to znamená, že mezi prvním a druhým průjezdem se charakter tratě hodně mění, protože po prvním průjezdu je šotolina a písek ze stopy vyházena. Opět to také znamená nevýhodu pro lídra šampionátu Sebastiena Ogiera, který bude v pátek a v sobotu startovat do rychlostních zkoušek jako první.

Je ale docela dobře možné, že Ogier Italskou rallye vůbec nedokončí. Se svou manželkou Andreou čekají prvního potomka, lékaři stanovený termín narození je až po soutěži, ale Ogier je s týmem domluven, že kdyby mělo k narození dojít dříve, bude mít po celou dobu soutěže připravené soukromé letadlo na letišti v Algheru a ve chvíli, kdy Ogierovu manželku povezou do porodnice, on okamžitě zamíří na letiště. Pokud by Ogier na Sardinii ze soutěže odstoupil, o vedení v šampionátu nepřijde, před druhým Mikkelsenem má totiž pohodlný náskok 47 bodů.

Program přímých přenosů z Italské rallye Sardegna na O2 Sport:

  • Neděle 12. 06. 2016 09:00 – 10:00 Petr Horák a Michal Ernst
  • Neděle 12. 06. 2016 12:00 – 13:00 Petr Horák a Michal Ernst
  • Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!