Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 6. 2016 11:17 − 4291× − 6

Hayden Paddon: Je to obrovské zklamání

Havárií zakončil Rally Sardinia novozélandský jezdec Hyundai motorsportu Hayden Paddon, který podruhé bere nula bodů.

Novozélandský jezdec Hayden Paddon po vítězství v Argentinské rally neprožívá zrovna šťastné období, protože obdobně jako vloni Krise Meeka po jeho prvním vítězství, pronásledují i pilota Hyundai chyby a ztráty bodů. V Portugalsku mu auto shořelo po pádu do křovin mimo cestu a tento víkend na Sardinii nejprve při otáčení poškodil zavěšení a pak v RZ7 vycestoval ve velké rychlosti ven a silně poškodil zadní část svého vozu. Havárie se navíc udála v poslední zatáčce sedmé rychlostní zkoušky a novozélandské duo tak soutěž zakončilo na dohled cíle zkoušky s názvem Tula.


Foto: www.wrc.com

Sám Hayden Paddon pak svůj konec v soutěži popsal jako hloupou chybu, která se stala ve vyasfaltované levé zatáčce, kde jeho i20 WRC šla moc zeširoka a trefila strom. To vyústilo v urvání zadního kola a poslání auta v přemetech ze svahu dolů, kde si nakonec speciál ustlal mezi stromy v hloubce 25 metrů pod úrovní cesty. Zajímavostí je, že auto, se kterým Kiwi nyní havaroval, stihli v Hyundai motorsportu postavit úplně od základu za sedm dní, protože portugalská i20 WRC lehla popelem.

"Nemám slov. Jsem obrovsky zklamaný a omlouvám se všem, které jsem opět zklamal další hloupou chybou. Vrátíme se ale zpět a věřím, že tohle je jen drobný propad, kterým si procházíme, abychom z něj vyšli ještě silnější do budoucna," říká ke své havárii Hayden Paddon a dodává, "vyletět z cesty takovýmto způsobem a takto hloupou chybou je strašně nepříjemné, zejména když se nám to stalo dvakrát po sobě. Všichni v týmu mě hodně podporovali a do určité míry je i tohle součástí sportu, ale nikdy jsem v kariéře nehavaroval dvakrát za sebou," uzavírá Paddon.


Foto: www.wrc.com

Za svým jezdcem i přes dvě havárie stojí i šéf týmu Michel Nandan, který na Novozélanďanovu adresu pronesl: "Pro Haydena a Johna to byl další den plný zklamání. Oceňujeme jeho upřímnost, tohle je prostě rally a tyhle věci se stávají." Jelikož poškození Paddonova vozu bylo příliš velké, dnes už do Rally Sardegna neodstartoval a druhou soutěž v řadě zakončí bez jakéhokoliv bodového zisku.


Foto: www.wrc.com


Foto: www.wrc.com

Komentářů celkem: 6
11. 6. 2016 11:321
0 0
auto shořelo po páru do křovin, pak v RZ7 vycestoval ne velké rychlosti ven , stihli v Hyundai motorsportu postavit úplně od základu na sedm dní, protože portugalská i20 WRC lehla popelem.
kuře držíš normu,zase třismajlík
11. 6. 2016 11:412
0 0
smajlík
11. 6. 2016 12:363
0 0
přidáno video
11. 6. 2016 13:404
0 0
Hodně hloupá (a zbytečná) chyba.
13. 6. 2016 08:485
0 0
Rychlost mu nechybí no, to už dokázal. Chyby dělal každej, tak se snad z tohodle dostane.
14. 6. 2016 15:556
0 0
Ať žije John Kennard!!! Jasný kandidát na kliďase roku...on si ani ty noty pořádně nedrží...smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!