11. 6. 2016 11:30 − 1227× − 0

Kundlák s Rezkovou míří na Rally Hustopeče

Čtyři starty v letošní sezoně na zcela nových tratích má za sebou slovenský mladík Ján Kundlák.

Čtyři starty v letošní sezoně na zcela nových tratích má za sebou slovenský mladík Ján Kundlák. Společně s Michalou Rezkovou si zatím dojeli pro tři pohárová umístění a nyní si brousí zuby na další dokončenou soutěž, na Rally Hustopeče.

Rok 2016 je pro dvaadvacetiletého jezdce z Rovinky u Bratislavy zlomový a v mnoha směrech premiérový. Nová spolujezdkyně, nové auto a naprosto neznámé tratě. S Michalou Rezkovou tvoří Janko věčně usměvavou posádku a není se čemu divit. Peugeot 208 R2 funguje skvěle a posádka si výborně klestí cestu ve výsledcích třídy i dvoukolek. „Valašská rally v dubnu byla naší první společnou soutěží a z naší strany šlo hlavně o sladění uvnitř vozu i s technikou. To výsledek z Šumavy byl už příjemným překvapením. Druhé místo ve třídě a třetí v dvoukolkách jsem rozhodně nečekal, obzvláště, když jsem absolvoval první noční rychlostní zkoušky. Ve Vyškově už to vyšlo. Vítězství ve třídě bylo výsledkem práce celého týmu a já jsem rád za podporu, kterou mi věnuje,“ pochvaluje si dosavadní starty Ján Kundlák. Zatím poslední start Janka a Michaly proběhl v Českém Krumlově. Seznamovací jízdy absolvovala smíšená posádka za slunečného počasí. Samotnou soutěž ovšem doprovázely snad všechny druhy počasí a už tak náročná soutěž se změnila v očistec. „Do závodu jsme vyrazili za sucha, ale již na druhou zkoušku začalo pršet, během pár vteřin začalo lít, padaly kroupy, voda stála na cestě a auto nebylo ovladatelné ani po rovině. Na toto jsme fakt připravení nebyli. No, do cíle jsme doplavali. Počasí, a tím podmínky, se měnilo během okamžiku. Někteří z nás měli větší, někteří menší štěstí, někteří potřebovali vyloženě kajak, jiní už ne. Ale tak to prostě bývá. Přiznáváme ale, že RZ Kohout – Ján nám fakt dala zabrat – kluzký asfalt, viditelnost dva metry, nejdelší zkouška, kterou jsme jeli. Masakr,“ podělila se o dojmy z úvodní etapy Michala. Kundlák s Rezkovou dokončili první etapu na 16. místě absolutně. Posádku ovšem velmi hřála stříbrná příčka ve třídě i dvoukolkách.

Do sobotní etapy se Janko s Michalou vyspali velmi dobře a pokračovali v kvalitních časech na erzetách. V dvoukolkách sice posádka podlehla ataku Martina Kočího, ve třídě si vybojované umístění z pátku udržela. „Průjezd cílem posledního Lipna už jde popsat stěží. Celou soutěž jsme se snažili vše podřídit tomu, abychom tento vytoužený cíl spatřili. A my to dokázali!!! Krumlov byl jednoznačně naší zatím nejtěžší soutěží a poháry odtud si jednoznačně zaslouží čestné místo ve vitrínách. Obrovský dík patří všem chlapům v servise, opět dokonalý servis a péče. Každý náš výsledek je zásluhou i vaší práce. Děkujeme, chlapi!!! Díky těm, kteří nám drželi palce, podporovali nás, fandili a z našich úspěchů se radují s námi. Děkujeme všem partnerům, díky kterým jsme mohli tento očistec prožít,“ neskrýval spokojenost z dokončené soutěže Ján Kundlák. V cíli byla posádka K.I.T. racing klasifikována na 17. místě absolutně, ve třídě 6 byla stříbrná a v dvoukolkách bronzová. Do výčtu úspěchu Jána a Michaly z Krumlova patří i druhé místo mezi juniory.

Nyní čeká na Kundláka s Rezkovou další výzva – soutěž mezi vinicemi nebo-li Rally Hustopeče. „Na českých tratích startuji letos poprvé a tudíž i erzety v Hustopečích budou pro mne nové a vše nové budí ve mně velkou výzvu. Obzvláště na nadcházející soutěž se moc těším, neboť jsem zde byl mnohokrát jako divák a soutěž se mi velmi líbí. V Česku je spousta kvalitních posádek, se kterými je radost se poměřovat. Nyní přibude i několik kvalitních jezdců ze Slovenska. V naší třídě to budou například Rasťo Chvála a Tomáš Fusko. Jsem zvědavý, jak obstojí v nadupané třídě. I když zatím sbíráme zkušenosti, chceme rally mezi vinicemi úspěšně dokončit,“ uvedl k nadcházející rally Ján

Kundlák. V Hustopečích poveze dvojice Ján Kundlák – Michala Rezková startovní číslo 34 a posádka věří v podporu svých fanoušků. Pokud se chcete o dvaadvacetiletém jezdci dozvědět více, obsáhlý rozhovor najdete v specializovaném časopise Rally a číslo s Jankem vychází 15. června 2016.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!