Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 6. 2016 19:57 − 3276× − 0

Latvala nenašel recept na Neuvilla a ten stále vede

Po druhém dnu Rally Sardegna je ve vedení nadále Thierry Neuville pilotující Hyundai i20 WRC.

Dnes pokračovala Rally Sardegna svou druhou a nejdelší etapou, která nabídla 177 ostrých kilometrů, které se nasčítaly při dvou průjezdech tří úseků. Z tohoto trojlístku byl nejdelší test Monte Lerno, který měřil 44 ostrých kilometrů a přinesl v prvním průjezdu hodně dramat a zmatků. Ale o tom později. Pokud se krátce podíváme na podobu Monte Lerno, tak jeho letošní verze byla složena z 22 km cest v loňské verzi, část byla otočená oproti dřívějšku a některé cesty byly zbrusu nově použité. Nejznámějším bodem na RZ je skok Micky’s Jump na 21,70 kilometru, kde se posádky se svými vozy pořádně proletí. Dva zbývající úseky měly takřka shodnou délku 22 km a v případě Monti di Ala’ mohly posádky vytáhnout loňské rozpisy, protože tato zkouška se jela shodně jako vloni a na soutěžící opět čekaly průjezdy okolo větrných elektráren. Posledním sobotním testem byla Coiluna – Loelle, která nabídla rychlý průjezd údolími, které po skoku Rino’s Jump vystřídal les.

Po včerejšku byl v roli vedoucí posádky soutěže Neuville, kterého následovala dvojice Volkswagenů v pořadí Latvala a Ogier. Sobotu však nejlépe začal někdo jiný, konkrétně Abbring s loňskou i20 WRC, pro nějž šlo o premiérovou vyhranou RZ v MS. V celkovém pořadí pak byl Neuville rychlejší Latvaly a na čele se tedy nic neměnilo. Finovi však ztěžkla pravá noha při dalších dvou testech, když pokaždé zajel druhý nejlepší čas, což znamenalo, že Neuvilla stáhl na 29 setin. Třetí Ogier už za vedoucím duem zaostával téměř o minutu a pouhé tři desetiny pak na Francouze chyběly čtvrtému Ostbergovy, který se v RZ12 posunul před Mikkelsena.

První průjezd Monte Lernem pak přinesl zmatky ohledně časů, protože ve zkoušce havaroval Bertelli a u jeho nehody bylo máváno cedulkou SOS, což vedlo u některých posádek WRC2 ke zpomalení a dojíždění zkoušky mimo ostré tempo. To byl například případ Suninena nebo Kopeckého. Ale kromě těchto přinesla RZ12 další změny do pořadí. Po RZ11 bylo ve WRC2 na prvních šesti místech šest Fabií R5, avšak v RZ12 museli odstoupil Scandola a Lappi, Suninen a Fuchs nabrali velké ztráty a rázem se do čela vyhoupl Kruuda s Fiestou R5 týmu DMack. Druhý za ním byl Maurin, třetí pak Kremer.

Odpoledne se čekalo, zda-li Latvala dokáže dokončit svůj atak na Neuvilla, avšak Belgičan byl dvakrát rychlejší a to znamenalo, že svůj náskok na Fina opět dostal na nějakých 16 sekund. Latvalovi se pak nedokázal přiblížit třetí Ogier, který, bude-li se zítra chtít posunout výše, musí smazat skoro minutu ztráty na Latvalu. V RZ14 den skončil pro Mikkelsena, který havaroval z pátého místa a o zkoušku později jej následoval jeho krajan Ostberg, kterého zradila technika. Po sobotě je tedy na čtvrtém místě Sordo, jenž na třetího Ogiera ztrácí minutu a pátý jede Tanak.

Na šesté místo se dnes díky výpadkům soupeřů posunul Solberg, na jehož příčku se pomalu tlačí Camilli, který ztrácí šest sekund. Za Francouzem pak už následují nejrychlejší posádky WRC2 v pořadí Suninen, Kopecký a Fuchs, protože těmto jezdcům byl upraven čas z RZ12 a tím pádem došlo ke změnám oproti dříve dnes publikovaným výsledkům. Za ve WRC2 vedoucím Suninem má druhý Kopecký více jak minutu ztrátu a český pilot má naopak pouhých 22 setin náskok na třetího Fuchse. Více jak tři minuty zpět pak zaostává čtvrtý Kruuda, jenž v MS startuje skoro po roce a pátý je Kremer s další Fabií R5.

Rally Sardegna – po RZ15
1.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC '163:07:35,2
2.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+16,1
3.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC+1:15,0
4.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 WRC '16+2:19,2
5.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC+4:50,6
6.Solberg Henning – Minor-Petrasko IlkaFord Fiesta RS WRC+5:32,4
7.Camilli Eric – Veillas BenjaminFord Fiesta RS WRC+5:38,5
8.Suninen Teemu – Markkula MikkoŠkoda Fabia R5+6:49,0
9.Kopecký Jan – Dresler PavelŠkoda Fabia R5+8:08,3
10.Fuchs Nicolás – Mussano FernandoŠkoda Fabia R5+8:10,5

Kompletní online servis z Rally Sardegna naleznete na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!