Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 6. 2016 21:17 − 3712× − 3

Ma Qing Hua v Číně s Adapta motorsport

Je to pár dní, co se objevila informace, že se na Čínské rally ukáže i domácí jezdec se speciálem nejvyšší kategorie.

Jak jsme vás před pár dny informovali, Čínské rally se zúčastní i domácí jezdec, konkrétně Ma Qing Hua, který pojede se speciálem nejvyšší kategorie pod hlavičkou rodinného týmu Ostbergových – Adapta motorsport. Norský tým pod vedením Mortena Ostberga se kromě zajištění samotného startu postará i o zaškolení čínského jezdce do tajů rallysportu, protože Ma Qing Hua zatím závodil pouze na okruzích. Adapta tak pro něj připraví rozsáhlé testování a jezdeckou výuku, které budou předcházet samotnému startu. U něj však nadále zůstává tajenkou značka auta, protože ve hře jsou jak Ford, tak Citroen a Hyundai.

"Na tomto pracujeme již docela dlouhou dobu. Protože má zatím nulové zkušenosti s rallysportem, musíme s ním pracovat úplně na všem," prozrazuje serveru autosport.com Morten Ostberg, který je sám zkušeným soutěžním jezdcem. "Budeme ho učit stejnému systému rozpisu, který používá Mads, což je jednoznačný systém podle rychlostních stupňů."

Až bude Ma Qing Hua naučen rozpisu, dojde i na samotné usednutí do auta, kdy na čínského jezdce čekají jak testy, tak soutěž. Více už Morten Ostberg: "Nejprve uděláme nějaké testování ve Skandinávii s vozem specifikace R5 a pak bude na programu asfaltová soutěž někde v Evropě, aby si vyzkoušel ostrou rally. Je jasné, že řídit auto umí a že je talentovaný, takže si jsem jistý, že se na rallysport dokáže adaptovat velmi rychle," uzavírá odhadem schopností svého nového žáka Morten Ostberg.

Komentářů celkem: 3
14. 6. 2016 12:131
0 0
Žádná zkušenost s rallysportem. Jeden test s R5, jeden ostrý start a pak hned do MS s WRC smajlík Co dělají ostatní špatně?!? smajlík
14. 6. 2016 12:302
0 0
nemají toho svýho tatínka mezi čínskou rudou věrchuškou...
a proto budou muset mít příští rok speciální licenci pro řízení nových WRC
15. 6. 2016 16:373
0 0
A proto jde tenhle krásný sport do p...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!