Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 6. 2016 21:35 − 3030× − 0

Neuville: Vítězství patří Bugalskému a Mondronovi

Thierry Neuville věnoval své italské vítězství svému mentorovi Philippu Bugalskému a zakladateli Kronosu Jean-Pierru Mondronovi.

Na nedávno skončení Rally Sardegna se Thierry Neuville dočkal druhého vítězství v kariéře, když k prvenství z Německa 2014 přidal to italské. Jelikož soutěž končila v den, kdy se v roce 1963 narodil Philippe Bugalski, který byl v počátečních fázích Belgičanovy kariéry jeho mentorem, věnoval Thierry své vítězství právě francouzskému jezdci, jenž se nesmazatelně zapsal do historie MS svými vítězstvími s Xsarou Kit Car proti vozům WRC. Kromě Bugalského pak Neuville ještě vítězství věnoval druhému důležitému muži jeho kariéry, který už není mezi námi, konkrétně Jean-Pierru Mondronovi, jenž spoluzakládal Kronos motorsport.

V neděli po dojezdu pak k výše jmenovaným osobám Thierry pronesl: "Dnes by Philippe slavil narozeniny. On byl jedním z mých hlavních mentorů a investoval do mě hodně času i pomoci a dal mi příležitost usednou rychle do vozu WRC, takže to jsou důvody, proč mu vítězství věnuji. Prvenství má pro mě speciální příchuť a zejména když je to dnes, 12. června," říká Thierry a dodává k Jean-Pierru Mondronovi, "mimo Philippa je vítězství věnováno i Jean-Pierru Mondronovi z Kronosu, který zemřel před dvěma týdny a jenž byl jedním z mých největších fanoušků a podporovatelů v průběhu celé kariéry."

Když se pak Thierry Neuville zamyslel nad italským výsledkem, přiznal, že ne vždy v průběhu rally to bylo optimální. "Stejně jako v Portugalsku nás potkaly krušné chvilky, ale drželi jsme při sobě a tvrdá práce se nám vyplatila. Doufejme, že tento výsledek nám poslouží jako odrazový můstek pro zbytek sezóny, protože je dobrý minimálně z hlediska sebedůvěry," věří Belgičan v obrácení trajektorie svých výkonů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!