Rallye Krušné hory 2016 se blíží

Přípravy na Rallye Krušné hory jsou v plném proudu a organizační tým rallye zve jak posádky, tak i diváky na tento podnik.

Úvodní slovo starosty města Klášterec nad Ohří

Vážení návštěvníci,

především fandové a obdivovatelé automobilových soutěží dovolte, abych Vás co nejsrdečněji přivítal v našem městě Klášterec nad Ohří v rámci pořádání automobilové soutěže Rally Krušné hory 2016, která se koná v katastrálním území našeho města. Přeji Vám tímto co nejvíce sportovních zážitků s vůni benzínu a věřím, že se s Vámi setkám nejen při slavnostním vyhlášení výsledků soutěže na našem náměstí, ale i při dalších Vašich návštěvách našeho města např. Zámku a přilehlého parku či lázeňského komplexu s prameny léčivých vod.

Ing. Štefan Drozd
starosta města

Úvodní slovo ředitele soutěže

Dobrý den Vážení příznivci motoristického sportu a soutěžním posádky. Jako ředitel připravované rallye Krušné Hory 2016, Vás zvu na tuto soutěž, která je naplánována na dne 15.-16.7.2016 a to v překrásné krajině Krušných hor a díky pochopení a iniciativě Městského úřadu Klášterec a pana starosty, bude celé zázemí situováno do města Klášterec nad Ohří. Soutěž je pořádána jako volný podnik pod AČR. Tratě jsou technické a celá soutěž se jede na asfaltových površích. Těšíme se na účast jak diváků, tak zejména posádek a doufáme, že se soutěž podaří a bude na ní v příštích letech navázáno. Předběžně nám byl již potvrzen start vynikající přední české posádky Jan Černý – Petr Černohorský, kteří zároveň zvou další posádky rallyového sportu k zápolení na velice technicky zajímavých tratích.

Vlastimil Tlašek
ředitel soutěže


Foto: Tomáš Kaňa

Přípravy na IV. Rallye Krušné hory 2016 jsou v plném proudu a organizační tým rallye zároveň zve jak posádky, tak i diváky na tento připravovaný podnik. Celá soutěž se nově pojede pod AČR a to ve dnech 15.-16.7.2016. Závod je situován na technické tratě v okolí Klášterce nad Ohří. Celkem se pojede na 5 rychlostních zkouškách o celkové délce 69,29 km. Délka celé soutěže bude 189 km. Vybrané rychlostní zkoušky jsou 100 % na asfaltovém povrchu a jedná se o technické tratě v oblasti Krušných hor, které jsou zajímavé jak pro posádky, tak jsou zde i atraktivní divácká místa. Zázemí celé soutěže je díky vstřícnosti a záštitě města a starosty situován do lázeňského města Klášterec nad Ohří, kde bude ředitelství soutěže a také slavnostní start dne 15.7.2016 a cíl s vyhlášením výsledků celé soutěže dne 16.7.2016. V nejbližší době budou na webových stránkách vyvěšeny nové aktuality, možnosti ubytování a veškeré informace k rallye jak pro soutěžící tak pro diváky s dostatečným předstihem.

Vyjádření Jana Černého

Na Rallye Krušné Hory jsem zatím nikdy nestartoval, ale co jsem měl možnost vidět, tratě kolem Klášterce nad Ohří nabízejí velký potenciál k uspořádání opravdu hodnotné soutěže. My sami bychom se rádi, pokud nám to náš program jen trochu dovolí, na soutěži ukázali v rámci našich příprav na podniky, které nás letos ještě čekají. Chtěl bych popřát pořadatelům zdárný průběh soutěže a krásné počasí, které zaručí patřičnou diváckou kulisu kolem tratí RZ a v servisní zóně. Věřím, že startovní listina bude rovněž plná zajímavých jmen!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!