18. 6. 2016 23:51 − 1475× − 0

Danube Delta Rally – komentář

V okolí dunajské delty nedaleko hranic s Ukrajinou se o víkendu odehrál poslední díl první poloviny rumunského mistrovství.

V okolí dunajské delty nedaleko hranic s Ukrajinou se o víkendu odehrál poslední díl první poloviny rumunského mistrovství. Dvě vítězství si doposud na své konto připsal pilot Fordu Fiesta R5 Simone Tempestini, ale díky pravidelnému bodování a vítězství v Raliul Sibiului se z průběžného vedení před startem Danube Delta Rally radoval Dan Girtofan pilotující Škodu Fabia R5. Bohužel těmito dvěma jezdci výčet pilotů se speciály R5 na startu čtvrté rally končil, nejvíce mrzela absence předních jezdců jako Gergely Szaba nebo Bogdana Mariscy. O pódium se tak mohli směle ucházet nejrychlejší jezdci produkčních vozů, zástupce Mitsubishi Edwin Keleti a jeho rival se Subaru Florin Tincescu.

Druhý jmenovaný bohužel zažil hodně nepovedenou soutěž a nakonec mohl být rád, že se ve zdraví vrátil domů. Ve vysoké rychlosti havaroval a jeho Impreza shořela na trout. Nejnižší pódiový stupínek tak nakonec připadnul Keletimu. Lídr mistrovství Girtofan soutěž rozjížděl ze třetí příčky, ale v RZ 3 dokázal překonat Tincesca a usídlit se bezpečně na druhém místě. Tempestini si jel svou vlastní soutěž, soupeře se Škodou porazil ve všech případech, kdy si jen vzpomenul, a do cíle dorazil s dvouminutovým náskokem. Pilot Fiesty R5 tedy získal už třetí sezónní triumf a pokud si v druhé polovině roku pohlídá spolehlivost, pak by mu titul neměl uniknout.

Výsledky této soutěže rumunského mistrovství na těchto stránkách.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!