Z Čech na Moravu, od legend zpět k závodění

Vedoucí dvojicí domácího soutěžáckého šampionátu v kategorii produkčních vozů jsou Václav Kopáček a Barbora Rendlová.

Vedoucí dvojicí domácího soutěžáckého šampionátu v kategorii produkčních vozů jsou v tuto chvíli Václav Kopáček a Barbora Rendlová, kteří zápolí v barvách týmu Duck Racing Subaru ČR. O nadcházejícím víkendu na talentovanou dvojici čeká jihomoravská Rally Hustopeče, kde bude obhajovat loňské prvenství ve třídě 3. Minulá sezóna byla pro Václava Kopáčka a Barboru Rendlovou doopravdy tou zatěžkávací. Poté, co se několik let znali, spolu v dubnu 2015 poprvé usedli do závodního auta a začátky nebyly vůbec snadné. Zlomem byla právě červnová Rally Hustopeče, kde poprvé dokázali rychlost přetavit ve velký úspěch v podobě prvenství ve třídě 3 (tedy v kategorii produkčních vozů). Právě body z jižní Moravy byly tehdy pro posádku vozu Subaru Impreza WRX STI odrazovým můstkem k titulu vicemistrů republiky, který nakonec duo vybojovalo. V nové sezóně pak pro ně přestup do týmu Duck Racing Subaru ČR znamenal další krůček vzhůru, což se projevilo i v úvodních dvou soutěžích letošního šampionátu.

Po třetí příčce z dubnových Klatov a prvenství z následujícího klání v Českém Krumlově chtějí Kopáček s Rendlovou uspět i při třetím zastavení Mistrovství České republiky v rally, které se bude stejně jako před rokem konat na jihu Moravy. „Líbí se mi kompaktní formát této soutěže, ale i její specifické šotolinové úseky, kterých je v našem šampionátu jako šafránu. Příjemné je také letní počasí, které ji prý tradičně provází a které nakonec bylo i loni. Tehdy jsme se báli deště, který nepřišel a já doufám, že ani letos nezmokneme. Hlavně ale, abychom měli pro všechny rychlostní zkoušky nasazeny ty správné typy pneumatik Pirelli,“ připomíná osmadvacetiletý jezdec minulý ročník, ale i proměnlivé podmínky z minulého závodu. Jeho půvabná spolujezdkyně se těší na příjemnou atmosféru Hustopečí a jejich okolí: „Oba jsme na této soutěži loni měli premiéru a moc se nám líbil přístup pořadatelů. Je znát, že soutěž organizují závodníci, a ti dobře vědí, co by nám mohlo zpříjemnit těžkou dřinu, kterou rally občas jsou. Už teď jsme zvědavi, co pro nás organizátoři zajímavého opět nachystají třeba pro čtvrteční podvečer, kdy do startu ještě bude pár hodin chybět, ale posádky už budou na místě. Je pravdou, že my se s mnohými závodnickými přáteli setkali už o uplynulém víkendu na pražské motoristické slavnosti Legendy, kde mezi krásnými vozy nechybělo ani naše Subaru. Tamní atmosféra byla také velmi příjemná, ale přece jen, vůně vinic kolem Hustopečí, to je ještě něco jiného…“

Doplňme, že Rally Hustopeče je letos součástí nejen českého, ale i otevřeného slovenského soutěžáckého šampionátu. Nabitá konkurence dosavadních letošních domácích soutěží tak bude tentokrát ještě znásobena přítomností mnoha výtečných posádek ze sousedních zemí, ale i třeba z Norska či z Belgie. Ve startovní listině je přes 120 dvojic, Václav Kopáček s Barborou Rendlovou povezou na svém Subaru Impreza WRX STI startovní číslo 17.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!