Důležité body z druhé etapy Rally Hustopeče

Letošní ročník Agrotec Petronas Syntium rally 2016 byl pro náš tým plný dobrodružství.

Letošní ročník Agrotec Petronas Syntium rally 2016 byl pro náš tým plný dobrodružství. V první etapě naši imprezu zastavil problém s transmisemi, aby Jarosław a Marcin Szejové vystartovali vstříc možnosti získat bonusové body alespoň za hodnocení druhé, sobotní etapy. A kdyby po kontaktu s retardérem nedostali desetisekundovou penalizaci, mohl tým GK FORGE ROTO RALLY TEAM figurovat na třetím místě. K tomuto výsledku mu v hodncení druhého dne nakonec chybělo 8,7 vteřiny.

Jarek Szeja: "Znovu jsme nedosáhli na vytoužené vítězství. V pátek jsme začali v dobrém tempu, které nám zajišťovalo průběžné třetí místo v klasifikaci třídy 3. Bohužel v průběhu páteční etapy nás zradila poloosa a do servisu jsme byli dotaženi. Byly to těžké chvíle, ale tým dal naše Subaru rychle dokupy, abychom se mohli vrátit druhý den zpět na hustopečské tratě.

Sobotní úseky byly o hodně těžší, než jsem předpokládal. Na cestě bylo hodně bláta a některé úseky byly dost kluzké, přesto jsme se snažili jet čistě. Bohužel, ale na výsledku se podepsal už zmínený časový trest. Když to vše shrnu, závod nemohu hodnotit negativně. Celý tým pracoval na maximum. Nevzdali jsme se a bojovali jsme o body, které se nám mohou hodit na konci sezóny. Noční úseky, na které jsem si věřili, jsme tentokrát neměli možnost odjet…

Nyní se musíme z tohoto víkendu poučit a připravit se na další závod – Rally Bohemia. Děkujeme Vám Hustopeče a s fanoušky nashledanou už za necelé dva týdny. V Mladé Boleslavi se jistě znovu všichni setkáme.

Děkuji také našim partnerům: GK FORGE – kovoobrábění, SATJAM – výrobce střešních krytin, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER, včetně mediálních MOTOWIZJA a portálu OX.PL”.

Marcin Szeja: "Měřené úseky byly opravdu těžké. Většinou to jelo po úzkých, velmi rychlých cestách mezi poli, po kterých následovaly průjezdy přes obce, které skýtaly hodně těsných zatáček. To nás nutilo k rychlým změnám tempa a bylo obtížné chytit správný rytmus.

Hustopeče byly letos charakteristické množstvím penalizací. Zejména po kontaktech s zpomalujícími retardéry. Při velkých rychlostech a kvůli specifickému kluzkému asfaltu se podobné chyby stávají a ani nám se tentokrát nevyhnuly. Jedna z nich nás připravila o třetí místo ve třídě 3 v hodnocení druhého dne.

Z našeho startu v Hustopečích si odnášíme další zkušenosti, které si musíme v klidu přebrat a využít je na Bohemii. Bude to další výzva, na kterou musíme být stoprocetně připraveni.”

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!