Duck Racing pokračoval úspěšně v Mostě i v Hustopečích

Pražský tým Duck Racing má za sebou další náročný závodní víkend.

Pražský tým Duck Racing má za sebou další náročný závodní víkend. Okruhová divize totiž bojovala o další body a poháry v Mostě, zatímco co rallyová část týmu závodila téměř na opačném konci republiky, v jihomoravských Hustopečích.

Stejně jako na Hungaroringu i Red Bull Ringu byl scénář závodního víkendu jasně daný. Daniel Skalický opět usedl ve sprintech do modrého BMW M3 GTR a ve vytrvalosti krotil silnou Alpinu B6 GT3, zatímco Petr Kačírek znovu sdílel kokpit Ferrari F430 s Marcelem Kusínem.

Dan Skalický je letos ve sprintech ve třídě do 3500 ccm téměř nezastavitelný. V Mostě jej však v prvním sprintu zpomalila vypadlá hadice od přívodu vzduchu a nakonec z toho bylo druhé místo. Ve druhém sprintu už však bylo vše v pořádku a BMW týmu Duck Racing si dojelo pro vítězství.

„Samozřejmě nás mrzí technická závada v prvním závodě, ale jsme rádi, že Dan dokázal dojet do cíle. Pro druhý závod už bylo vše v pořádku a Dan tak vybojoval další vítězství ve třídě do 3500 ccm. Máme z toho radost, letos to zatím vypadá velmi dobře,“ řekl závodící šéf týmu Duck Racing Petr Kačírek.

Ve vytrvalostním závodě se pak oba jezdci pražské skvadry seřadili hned za sebou. Daniel Skalický byl po hodině závodu klasifikován na pátém místě, zatímco Petr Kačírek s Marcelem Kusínem si dojeli pro místo šesté.

„Myslím, že můžeme prohlásit mostecký závodní víkend za úspěšný. Danovi se opět dařilo a ukázal, jak je skutečně rychlý. Já jsem si zase moc užil jízdu s Ferrari. To auto je prostě skvělé a já si užívám každý kilometr na trati,“ prozradil Petr Kačírek.

V Hustopečích pak třetím podnikem pokračovalo rallyové MČR. Jako lídr třídy tři přijeli na jih Moravy Václav Kopáček s Barborou Rendlovou a Subaru týmu Duck Racing Subaru ČR. Ti svou roli potvrzovali až do poslední rychlostní zkoušky pátečního dne, kdy se bílo-modré Subaru dostalo mimo trať a vlastními silami nebylo schopno dostat se zpět do závodu. Kopáček tak byl nucen odstoupit z první etapy a do té druhé nastoupit v rámci superally. V cíli z toho bylo sice čtrnácté místo, nicméně v hodnocení druhé etapy skončili Kopáček s Rendlovou na druhém místě, a tak si z Hustopečí nějaké body přeci jen odvezli.

„Kdo nebourá, nezrychluje. Václav opět ukázal, že je to talent a že dokáže být mimořádně rychlý. Tentokrát to nedopadlo úplně podle představ, ale přece jen nějaké body jsme získali a já věřím, že příště to bude opět lepší. V Hustopečích jel i Dan Suchý, který tentokrát závodil s naším starším Subaru, s nímž nastupuje Lumír Firla v Rallysprintsérii. Toho bohužel v pátek zradila technika a tak, stejně jako Václav, nastoupil do superally, kde v sobotu jel skvěle a skončil až na cílové rampě “ dodal Petr Kačírek.

Nejbližším závodním víkendem pro Duck Racing je červencová Rally Bohemia, kde se kromě Václava Kopáčka představí i Petr Kačírek, a to v rámci Legend Rally s BMW, se kterým absolvoval mexickou La Carreru Panamericanu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!