Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 7. 2016 21:48 − 2979× − 0

Ott Tänak udává v Polsku tempo i po sobotě

Na Rajdu Polském si i po druhé etapě nejlépe počíná estonská dvojice Tänak – Mõlder s Fiestou WRC.

Druhou etapou dnes pokračovaly letecké dny v Polsku, kde byla na programu druhá etapa Rajdu Polského. Ta čítala 124 ostrých kilometrů a sedmičku měřených testů. Na závěr celého dne se soutěžící potřetí vydali na superspeciálku do Mikolajek, zbylé tři úseky, které se jely dvakrát, pak byly klasickým testy, z nichž tím nejdelším byl Stańczyki, jenž se svými 25 ostrými kilometry byl zároveň nejdelší zkouškou soutěže. Nejkratší byl naopak Gołdap se 14 km a třetím byly Babki, kde byla délka naměřena 21 km. Po včerejšku byl v pozici nejrychlejšího jezdce Tänak a za nimi jel Mikkelsen a Paddon.

Jak ukázalo sobotní ráno, nocování na průběžné první příčce zanechalo Tänaka ve velmi dobrém rozpoložení, protože v první dnešní sekci vyhrál všechny tři měřené testy a svůj náskok na druhého Mikkelsena navýšil na 18 sekund. Nor se na druhé příčce začal drobně odpoutávat třetímu Paddonovi, tuto dvojici dělilo v polovině dne 6 sekund. První změny pořadí se začaly konat až od čtvrté příčky, protože Ogier začal ztrácet a po RZ11 před něj šel Neuville a po RZ13 pak i Latvala.

Odpoledne zahájili nejlépe Tänakovi nejbližší pronásledovatelé Mikkelsen s Paddonem, ale po dvou zkouškách jim došel elán a v RZ16 si druhým nejrychlejším výkonem Tänak poztrácený čas vybojoval zase zpět a když Estonec vyhrál kroužení na superspeciálce v Mikolajkách, jeho náskok se nakonec zastavil na pěkných 21 sekundách, které má k dobru na druhého Mikkelsena a které bude muset na zítřejších 60 kilometrech uhájit, bude-li chtíti pomýšlet na první vítězství pro sebe, tým a pro pneumatiky. Druhá dnešní sekci nic nezměnila na rozestupu mezi druhým Mikkelsenem a třetím Paddonem, protože pokud jeden z dvojice na druhého něco najel/ubral, tak ten druhý to na dalším testu dokázal zvrátit a po sobotě je dělí 65 desetin.

Nic se ve druhé sobotní sekci neměnilo ani na dalších příčkách, čtvrtý je i nadále Neuville, jemuž na stupně vítězů chybí čtvrtminuta, nějakých dvacet sekund pak zaostává pátý Latvala a ten bude mít zítra co dělat, pokud bude chtít za svými zády udržet šestého Ogiera, který na týmového kolegu ztrácí 36 desetin. Na sedmém místě pak přenocuje Lefebvre, který je o 12 sekund rychlejší svého kolegy Breena a závěr desítky pak obstarávají posádky M-Sportu, když je Camilli o čtyři sekundy rychlejší než mnohem zkušenější Ostberg.

Mezi posádkami s vozy WRC je zatím velmi nízký odpad, což znamená, že nejlepší ve WRC2 mají velmi obtížnou cestu k promlouvání do pořadí v absolutním TOP 10 a nejrychlejšího jezdce nalezneme jako 12. a je jím Lappi. Ten si dnes v rámci klasifikace WRC2 dokázal poradil se Suninenem, před nějž se dostal po RZ14 a ve zbytku dne si pak finský jezdec Škody na svého krajana najel deset sekund náskoku. Čtvrt minutu na jezdce týmu Oreca pak ztrácí Evans a rozestup této dvojice je téměř shodný jako na začátku dne. Čtvrté místo v závěru soboty opustil Kruuda a na jeho příčku se dostal Gilbert. Pátý je pak Fuchs, který v první dnešní sekci předvedl kolostřešní kombinaci a musel vybojovat zpět ztracený čas.

Rajd Polski – po RZ17
1.Tänak Ott – Mõlder RaigoFord Fiesta RS WRC2:05:37,2
2.Mikkelsen Andreas – Jæger AndersVolkswagen Polo R WRC+21,3
3.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC '16+27,8
4.Neuville Thierry – Gilsoul NicolasHyundai i20 WRC '16+43,5
5.Latvala Jari-Matti – Anttila MiikkaVolkswagen Polo R WRC+1:04,5
6.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC+1:08,1
7.Lefebvre Stéphane – Moreau GabinCitroën DS3 WRC+1:21,2
8.Breen Craig – Martin ScottCitroën DS3 WRC+1:33,2
9.Camilli Eric – Veillas BenjaminFord Fiesta RS WRC+2:10,6
10.Østberg Mads – Fløene OlaFord Fiesta RS WRC+2:14,9

Kompletní online servis z Rajdu Polského naleznete na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!