Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 7. 2016 16:17 − 4546× − 0

Překvapení se nekoná, Kopecký o minutu vítězí

Tovární posádka Kopecký-Dresler splnila na Rally Bohemia povinnost a vybojovala pro Škodu další vítězství.

Druhou etapou dnes pokračovala Bohemia rally a stejně jako včera byla na programu čtveřice rychlostních testů, která dala dohromady součet 74 ostrých kilometrů, což bylo o čtyři km méně než včera. Valná většina kilometráže druhé etapy připadla na test s názvem Radostín, který měřil 32 kilometrů a byl novou, polookruhovou variantou známé zkoušky Sychrov a současně také nejdelší vložkou soutěže. Druhým dnešním testem byla Staroměstská, jejíž pět kilometrů délky bylo namotáno přímo Mladou Boleslaví. Po včerejšku byl v roli lídra se třemi vyhranými RZ Kopecký a za ním byli seřazeni Pech s Černým a náskok kosteleckého jezdce čítající lehce přes půlminutu znamenal, že pokud nedojde k nějakým neočekávaným problémům, bude mít konkurence velmi těžkou situaci ke zvratům pořadí.

A když Kopecký zajel se svou černou Fabií R5 nejrychleji v obou testech nedělní první sekce, jeho náskok na nejbližšího pronásledovatele čítal již téměř tři čtvrtě minutu. Druhou příčku držel nadále Pech, třetí byl nadále Černý s Fabií S2000. Nic se nezměnilo ani na dalších dvou místech, když čtvrtý byl Vlček a pátý Štajf, jedinou výraznější změnou, která zasáhla TOP 10 bylo odstoupení Vojtěcha kvůli turbu jeho Peugeotu 206 WRC.


Foto: facebook Rally Bohemia

Po servisní přestávce se posádky vydaly na poslední rundu soutěže a tu nebylo přáno dokončil Černému, jehož výborný výkon zhatila porucha motoru jeho Fabie S2000, z čehož profitoval zejména Vlček, který se posunul na třetí místo a to stejné platilo pro jezdce za ním. Na této zkoušce se ještě do TOP 10 dokázal prokousat Dohnal s Focusem WRC a tím byla podoba elitní desítky dotvořena, protože poslední zkouška soutěže žádné změny nepřinesla. Počtvrté v řadě a celkově pošesté se z prvenství radoval Kopecký, který o minutu porazil Pecha, jemuž se po dvou odstoupeních podařilo dovézt Porsche až do cíle.

Třetí příčku při debutu s Fiestou R5 si z Mladé Boleslavi odvezl Vlček a pro příborského jezdce se jednalo o vyrovnání maxima, kterého ve své kariéře ve velkém mistráku dosáhl. Pod stupni vítězů skončil (opět) Štajf, na páté místo se dnes posunul Jakeš. Šestý Jelínek na karlovického jezdce ztratil 5 a půl sekundy, půlminutu nazpět pak byl nejlepší z mála cizinců na startu Kreim. Osmý dokončil Březík, což znamenalo, že Kopáček jej dnes nedokázal stáhnout, avšak tuto dvojici dělily pouhé tři desetiny a nejrychlejší desítku uzavřel Dohnal, který dnes vyhrál samostatné hodnocení druhé etapy a mohl jen litovat včerejšího problémů.


Foto: facebook Rally Bohemia

Vítěze třídy 3 známe z TOP 10, protože Březík byl osmý a Kopáček, který bral druhé místo ve třídě dojel příčku za ním. Nepovedený dnes potkal Szeju, který se po první dnešní zkoušce propadl za Pešla na čtvrté místo ve třídě, aby mizérii korunovalo odstoupení v RZ7. Třetí místo tedy vybojoval Pešl s nejrychlejším devítkovým Lancerem a stejnou techniku pak pilotoval i čtvrtý Šikl a pátý Kirnig. Jestliže nahlédneme na dvoukolky, tak tam dokázal své včerejší vedení přetavit ve vítězství Dunovský, jehož na druhém místě následoval Kundlák. Ten se dnes dostal před Mareše hned na první zkoušce, kde reprezentant Autoklubu hlásil velkou chybu s probržděním v kose. Čtvrté místo ve 2WD bral v cíli Navrátil, pátý byl pak Nagy a pro zajímavost dodejme, že všichni jezdci z této pětice pilotovali Peugeot 208 R2.

Rally Bohemia – pořadí v cíli
1.Kopecký Jan – Dresler PavelŠkoda Fabia R51:32:35,3
2.Pech jun. Václav – Uhel PetrPorsche 997 GT3 RS 3.6+1:00,4
3.Vlček Martin – Žáková JindřiškaFord Fiesta R5+2:06,7
4.Štajf Vojtěch – Rajnoha FrantišekŠkoda Fabia R5+2:27,9
5.Jakeš Miroslav – Ehlová MarcelaCitroën DS3 R5+3:06,8
6.Jelínek Jan – Machů PetrŠkoda Fabia S2000+3:12,2
7.Kreim Fabian – Christian FrankŠkoda Fabia R5+3:48,4
8.Březík Martin – Omelka MarekMitsubishi Lancer Evo IX+4:28,7
9.Kopáček jun. Václav – Rendlová BarboraSubaru Impreza STi+4:29,0
10.Dohnal Jan – Zalabák PavelFord Focus RS WRC '06+4:46,9

Kompletní zpravodajství z Rally Bohemia naleznete na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!