Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 7. 2016 21:59 − 3665× − 0

Ott Tänak: Ve Finsku uděláme pro vítězství maximum

Estonský pilot sahal v Polsku po premiérovém vítězství kariéry, defekt přední pneumatiky jeho snahy zhatil.

Estonec Ott Tänak se rychlými časy prezentuje v podstatě od začátku své kariéry, vždyť hned v prvním roce ve světě dvakrát zvítězil v rámci tehdejšího PWRC. Avšak rychlému jezdci se nevyhýbají havárie a ty měly za následek jeho konec v MS v roce 2012. Ott se však po roce na domácím tratích do světa vrátil, letos jede kompletní MS s podporou DMacku a s výjimkou dvou startů (Argentina – alternátor, Portugalsko – havárie) dojel nejhůře sedmý.

Teď v Polsku sahal po premiérovém vítězství, dvě zkoušky před cílem měl na čele náskok patnáct sekund, avšak kámen ve stopě a jím způsobený defekt zapříčinily, že si Estonec bude muset na triumf počkat, protože od našich severních sousedů si odvezl "až" druhé místo, které je i tak jeho životním výkonem a maximem pro pneumatiky DMack. Průběh samotné soutěže se však Tänakovi nebývale povedl, po první klasické RZ (v pořadí druhý test soutěže) se dostal do čela, v pátek pak ještě několikrát svedl bitvu o umístění s Mikkelsenem a Paddonem, ale od závěru první etapy již jel jako první a teprve defekt jej připravil o rozhodující čas.


Foto: facebook Ott Tänak

"Měli jsme vše pod kontrolou a vypadlo to v klidu, ale bohužel nás v úvodu zkoušky postihl pomalý defekt a většinu zkoušky jsem tak musel odjet na ráfku," vrací se k rozhodující předposlední zkoušce Rajdu Polského Ott Tänak a pokračuje, "i přes to jsem na to šlapal, ale v takových podmínkách toho moc nezmůžete. Bylo těžké se s tím srovnat, ale je to naše práce a rallysport někdy umí být i takovýhle. Ale přijde čas odplaty."

Ale jak se říká, na všem špatném lze hledat pozitiva a nebýt předposlední zkoušky, našel by jich Ott Tänak poměrně dost. "Pokud se na to podíváme celkově, pořád jde o výborný výsledek pro DMack a pro tým. Z mého pohledu jsem odjel perfektní rally, neudělal jedinou chybu i přes mnoho zkoušek, kdy jsem jel na limitu," rekapituluje Estonec a dodává, "cítil jsem, že se dokáži rovnat s ostatními jezdci a kdyby bylo potřeba, tak jsem měl pocit, že by šlo ještě zrychlit. Je jisté, že vítězství jednou musí přijít. Tvrdě pracujeme a udělám vše co bude v mých silách, aby jednou přišlo."

Nyní má světový šampionát letní prázdniny a k dalšímu měření sil se posádky sejdou na konci července ve Finsku, kde se jede jedna z klasik kalendáře a kde jsou zkoušky svým charakterem podobné těm polským. A Ott Tänak doufá, že mu to pomůže k dobrému výsledku: "Teď mám tři týdny na přípravu a udělám co budu moci, abych ve Finsku bojoval o vítězství. Věřím, že se vše sejde tak, aby to vyšlo. Pokud vše bude fungovat, tak by to mělo být možné," uzavírá estonský jezdec odhodlaně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!