Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 7. 2016 18:45 − 8323× − 6

Seb Ogier: Tänak si vítězství v Polsku zasloužil

Estonec Ott Tänak přišel v závěru Polské rally o vítězství a jak se nechal v cíli slyšet Seb Ogier, pilot Fiesty WRC si jej zasloužil.

Trojnásobný mistr světa Sébastien Ogier si svůj výsledek z Rajdu Polského za rámeček zřejmě nedá, protože konečná 6. příčka je umístěním, kterého tento francouzský jezdec příliš často nedosahuje. Šesté místo bral naposledy ve Švédsku 2014 a s Polem WRC za celou dobu, co tento speciál sedlá, dojel jen 6x na horším místě či nedojel vůbec. Ale v cíli poslední zkoušky tento některými neoblíbený jezdec předvedl velmi pěkné gesto, když byl jedním z prvních, kdo šel povzbudit Otta Tänaka, který o zkoušku dříve přišel o vítězství a po pár slovech si Estonce posadil na rameno, za což sklidil potlesk od okolo stojících kolegů jezdců.


Foto: www.wrc.com

"Myslím, že všem nám bylo v té chvíli Otta líto, takže to jsem mu taky řekl. Opravdu si to vítězství zasloužil. Stejně jako vždy jel v Polsku jako blázen – opravdu moc rychle a tohle byla smůla," říká k Tänakovu defektu v předposlední zkoušce Seb Ogier a pokračuje, "tyto věci jsou někdy součástí motorsportu, ale když jste na cestě za svým prvním vítězstvím, tak je hodně těžké to přijmout. Ale i tak získal slušný bodový příděl, což je vždy důležité."

Pokud jde o zhodnocení vlastního výkonu, tak opět šlo i díky startovní pozici o náročnou soutěž, kdy bojoval o každou sekundu, ale lépe jak na šesté místo to tentokrát nestačilo: "Pro mě s Julienem to byla náročná soutěž, takže jsem rád, že se nám povedlo získat nějaké body do celkové klasifikace. V neděli to kvůli podmínkám hodně klouzalo a byla to jedna z nejtěžších etap za poslední dobu. Vše bylo jen o tom, abychom dostali Polo do cíle v pořádku. Teď se už těším na návrat domů za ženou a synem. Dostal jsem pro Tima tolik dárků, že si možná budu muset koupit další kufr," uzavírá domů se těšící Seb Ogier své hodnocení Rajdu Polského.

Komentářů celkem: 6
5. 7. 2016 20:16
0 0
Za mě smajlík...velmi milé gestosmajlík
5. 7. 2016 21:29
0 0
Prekvapkal si ma Ogarek, možno prehodnotím pohľad na tebasmajlíksmajlík
6. 7. 2016 00:13
0 0
smajlíksmajlík Tak se chová šampion!!!! vždyť o nic nejde, myslet si může co chce, může být jakkoliv arogantní a já nevím co, ale navenek před medii či fans by se měl umět ovládat.
6. 7. 2016 08:19
0 0
Respekt smajlík
7. 7. 2016 07:57
0 0
U mě si tímhle získal velmi kladných bodů. Viděl jsem video a nestačil se divit! smajlík
7. 7. 2016 08:11
0 0
souhlas, u mě poporostl blíž k člověku smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!