Polský start Martina Kočiho zhatila těžká havárie

Martin Koči s Lukášem Kostkou odjížděli na Polskou rally s velkým odhodláním.

Martin Koči s Lukášem Kostkou odjížděli na Polskou rally s velkým odhodláním. Neskrývali na rychlých a oblíbených polských tratích ambice uspět co nejlépe a získat maximum možného. Nakonec pro posádku Styllex motorsport vše skončilo dříve, než to vlastně začalo…

Týmovou pohodu podpořil i víkendový test přímo v regionu Mazurských jezer, nedaleko centra soutěže Mikolajki. Poslední přípravou před startem druhého závodu JWRC měl být shakedown na 3,38 km dlouhé RZ Lubiewo. A právě ten se stal posádce Martin Koči – Lukáš Kostka osudným. V druhém průjezdu jejich Citroën DS3 R3T max skončil v kotrmelcích. Posádka naštěstí vyvázla z těžké havárie nezraněna, ale s nepojízdným speciálem nebylo košicko-zlínské dvojici souzeno zasáhnout do závodu WRC.

“V prvním průjezdu shakedownu jsem měl na pár místech pocit, že to půjde podruhé podržet. A jelikož mi rychlé polské tratě sedí, hodně jsem si věřil, a to se promítlo do druhého kola. Na dvou za sebou následujících horizontech jsem přehnal rychlost, ustřelil nám zadek a už jsem to nedokázal pochytat,“ popsal krušné momenty Martin. „Samozřejmě hlavní je, že se nám s Lukášem nic nestalo, ale beru to jako obrovskou škodu. A hlavně mě to bude dlouho mrzet, protože jsme kvůli takové hloupé chybě přišli o šanci v Polsku bojovat o juniorské body,“ doplnil.

„Po šesti kotrmelcích, přičemž první se podle dat odehrál na šestku v rychlosti kolem 120 km/h, je těžké cokoli popisovat. Pocity to samozřejmě nebyly nic moc. Ale naštěstí jsme víceméně v pořádku a osobně mám jen podvrtnutou krční páteř,“ poznamenal Lukáš Kostka.

Při Polské rally podruhé v sezoně JWRC zvítězil Ital startující s rumunskou licencí Simone Tempestini, jenž zároveň vévodí průběžnému hodnocení juniorského světového šampionátu. Ten bude pokračovat třetím závodem na konci července ve Finsku.

Videa z havárie posádky Styllex motorsportu:

Výsledky Rally Poland – JWRC
1. Tempestini – Bernacchini (RO/I – Citroën DS3 R3T) 3:04:11.3
2. Folb – Le Floch (F – Citroën DS3 R3T) + 3:22.3
3. Veiby – Skjaermoen (N – Citroën DS3 R3T) + 6:02.2
4. Martel – Lemoine (F – Citroën DS3 R3T) + 7:53.0
5. Dubert – Coria (F – Citroën DS3 R3T) + 8:58.4
6. Pieniazek – Mazur (PL – Citroën DS3 R3T) + 32:00.6

Průběžný stav JWRC (2/6):
1. Simone Tempestini (RO) 50, 2. Terry Folb (F) 33, 3. Ole Christian Veiby (N) 25, 4. Vicent Dubert (F) 22, 5. Martin Koči (SK) 18, 6. Romain Martel (F) 18. Klasifikováno bylo 11 jezdců.

Průběžný stav WRC3 (7/14):
1. Michel Fabre (F) 79, 2. Fabio Andolfi (I) 52, 3. Simone Tempestini (RO) 50, 4. Ole Christian Veiby (N) 44, 5. Damiano De Tommaso (I) 38, 6. Terry Folb (F) 33, 7. Vincent Dubert (F) 30, 8. Martin Koči 26. Klasifikováno bylo 20 jezdců

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!