Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 7. 2016 18:32 − 2364× − 1

Mládež Citroenu spokojená s polským startem

Stéphane Lefebvre a Craig Breen se v Polsku poprvé potkali s Citroeny na tratích a se svými výkony jsou spokojení.

Citroen, nebo chcete-li Abu Dhabi Total WRT vyjel na Rajdu Polském s Craigem Breenem a Stéphanem Lefebvrem za volanty DS3 WRC, což bylo poprvé, kdy se týmový mládežníci ukázali spolu a nikoliv pod dozorem Krise Meeka. A jak ukázal průběh a výsledky soutěže, šlo jim to i bez Severoirského jezdce, když oba dva dokončili na bodovaných příčkách a v podstatě až do předposlední sekce soutěže spolu sváděli vteřinový souboj o lepší vzájemné umístění. Lépe umístěným z dvojice byl nakonec Breen, který rychlou Polskou rally dokončil na sedmé příčce, Lefebvre vinnou kolize s okolím trati ztratil v RZ19 a nakonec byl klasifikován jako devátý.

Pokud se blíže podíváme na výkon Stéphana Lefebvra, ten začal lépe než jeho Severoirský kolega a po první etapě na něj měl 17 desetin náskoku. Stejné pořadí pak platilo i po druhé etapě a ani v té třetí to nevypadalo, že by Craig Breen na Francouze našel recept. Jenže náročné podmínky závěrečné etapy si vybraly svou daň v podobě kontaktu vozu s břehem v RZ19 a poškození levého zadního kola. Avšak Lefebvre svůj vůz dovezl až do servisu, kde mu jej mechanici dali zpět do kondice a mladý Francouz se stihl z 15. příčky vrátit zpět do TOP 10 na 9. místo. "Navzdory drsnému poslednímu dni si myslím, že to pro nás byla docela dobrá soutěž. V otázce našeho výkonu jsme udělali krok kupředu, když jsme snížili odstup na nejrychlejší a zároveň jsme získali naše první vítězství v RZ," hodnotí Polskou Stéphane Lefebvre.

Na rozdíl od Lefebvra se bez dramat obešel Craig Breen, který si v cíli připsal sedmou příčku, což znamená vylepšení jeho dosavadního maxima, kterým bylo osmé místo z letošního Švédska a Ira může těšit i to, že za sebou nechal oba jezdce M-Sportu. "Výsledek překonal všechna moje očekávání. Chtěl jsem zkusit navázat tam, kde jsme ve Švédsku skončili, ale to je už pět měsíců zpět, co jsem naposledy jel s DS3. Podařilo se mi rychle nalézt rytmus a na prvních zkouškách zajet několik povzbudivých časů. Jeli jsme vyrovnaně, nedělali žádné výrazné chyby a dojeli až do cíle na dobrém místě," uzavírá Craig Breen. Oba dva mládežnici předvedli v Polsku pěkný výkon a hlavně blízko sebe, takže Yves Matton bude mít nad čím přemýšlet, koho pro příští rok vybrat. Ale jak se dnes objevila informace, možná to pro Lefebvra a Breena dopadne všechno ještě jinak.

Komentářů celkem: 1
7. 7. 2016 21:18
0 0
kolize s okolím tratě smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!