Nešťastná série bratří Szejů pokračuje

Fanoušci již netrpělivě čekají na první rychlostní zkoušku světové Polské rally.

Výsledky Rally Bohemia, čtvrtého závodu Mistrovství ČR v rally, jsou známy. Bohužel ani tento víkend se GK Forge Roto Rally Teamu nepovedl podle představ. Jarosław a Marcin Szejové chyběli na cílové rampě 43. Rally Bohemia. Všechno zavinila porucha převodovky v sedmém měřeném testu. V té chvíli tým z Visly zaujímal 12. místo absolutně a 4. ve třídě 3.

Jarosław Szeja: "Už jsem trochu od víkendu vychladl, ale i tak se mi jen těžce hledají správná slova. Naše nešťastná série trvá od Rally Český Krumlov a vypadá to, že jen tak neskončí. Vždy jsme doufali, že se s každým dalším závodem nám bude štěstěna opět nakloněna, naše naděje však byly zbytečné. Takový je však motosport… Je těžké se smířit s tím, že se nám pokaždé porouchá něco jiného, co nemá spojitost s předchozími poruchami. Tentokrát nás zradil před týdnem vyměněný díl, který byl značkový, zcela nový a zkontrolovaný. Přesto se v něm něco pokazilo.

V tomto závodě jsme se vyrovnávali s řadou situací a problémů. Počínaje měnícím se počasím, přes defekt kola a poškozený disk, až po závadu na elektronice. Nebylo to jednoduché, ale bojovali jsme dál. Po první etapě jsme byli klasifikováni jako třetí ve třídě 3. Vše vypadalo nadějně i v druhé etapě, až do předposlední rychlostní zkoušky.

Ale nechyběly samozřejmě světlé momenty. V naší třídě jsme vyhráli tři zkoušky, čili polovinu ze všech dokončených, i když soupeři byli velmi zdatní. K tomu připočítejme šestý nejlepší čas v absolutně v RZ4 – to był skvělý pocit! S Marcinem i týmem jsme se velmi snažili, ale bohužel nás zradilo to, co jsme nemohli ovlivnit.

Děkujeme za podporu na Rally Bohemia našim fanouškům i partnerům: GK FORGE – kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER a mediálním partnerům MOTOWIZJA a portálu OX.PL. Osobně děkuji celému týmu za jejich těžkou práci. Nálada teď není zrovna ideální, ale nemůžeme se vzdát. Většinu času teď podřídíme přípravě na prestižní Barum Czech Rally Zlín."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!