Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 7. 2016 20:06 − 4939× − 0

Dani Sordo po víkendové nehodě nemá Finsko jisté

Danimu Sordovi v pátek nevyšlo testování na Finskou rally podle představ, když po technické závadě havaroval.

V pátek měl jezdec Hyundai motorsportu Dani Sordo nehodu při testování na Finskou rally, kdy technická závada na zavěšení (prasklé rameno) způsobila, že jeho i20 WRC šla ven a po tvrdém nárazu na předek vozu byli jak pilot, tak jeho spolujezdec Marc Martí převezeni na pozorování do nemocnice. Tam si oba pobyli přes noc a v sobotu pak byli propuštěni, přičemž Sordo utrpěl frakturu obratle, která může způsobit, že Španěl bude na Finské soutěži absentovat, protože nyní není jisté, zda-li se stihne do startu soutěže (28. července) zotavit do stavu, aby jeho záda zvládla množství skoků, kterými je severská soutěž proslavená.

"Nakonec mám jenom prasklý obratel a nic moc dalšího vážného. Docela dost mě bolí záda, ale jedu domů, kde budu mít absolutní klid a budu se snažit na Finsko dostat do formy," tak hodnotil v sobotu svůj zdravotní stav Dani Sordo když odcházel z nemocnice. Pokud by se Danimu Sordovi doléčit nepodařilo, nastoupil by jako jeho záskok Kevin Abbring, který podobným způsobem španělského jezdce zastoupi již vloni ve Švédské rally. Pokud k tomuto zástupu dojde, bude si nizozemský jezdec odbývat soutěžní premiéru s aktuální generací i20 WRC, protože i letos při svých několika plánovaných vybraných startech jede s loňským modelem.

Stejně jako Dani se k léčení vydala i havarovaná i20 WRC, která nabrala směr týmová základna v Alzenau, kde bude testovací vůz opraven a při tom se bude v Hyundai motorsportu pracovat na tom, jak naplánovat náhradní testovací program pro Thierryho Neuvilla a Haydenna Paddona, aby se oba dobře nachystali na nejrychlejší soutěž MS. Novozélanďan také musí kvůli Sordově nehodě zrušit svou plánovanou účast Autoglym Rally a mluvčí týmu k nastalé situaci uvedl: "Testy byly přesunuty na pozdější část měsíce, těsně před začátek Finské rally. V této chvíli nemáme žádnou jistotu, že Dani bude na Finskou rally fit."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!