12. 7. 2016 18:55 − 2558× − 0

The Winter Trial 2017 na tratích českých rallye

Dálková soutěž veteránů se po čtyřleté pauze vrací do České republiky.

Dálková soutěž veteránů se po čtyřleté pauze vrací do České republiky. V minulých ročnících se díky příznivým zimním podmínkám závodilo v zasněženém Norsku a Švédsku, příští rok se však dějiště tradičního podniku přesouvá ze Skandinávie jižněji. The Winter Trial 2017 se kromě tuzemských silniček uskuteční v závěru ledna ještě v Nizozemsku, Německu a Rakousku.

„Jsme velice rádi, že se vracíme zpátky do České republiky, jelikož motorsport je tady velice pozitivně vnímaný a jsme tu vítáni. Samozřejmě by nás potěšilo, kdyby se ve startovní listině objevily i některé české posádky,“ řekl hlavní organizátor Winter Trialu Bart Rietbergen při nedávné obhlídce trati na jihu Čech.


Foto: Luboš Šalát

Pořadatelé, stejně jako v minulých letech, počítají s tím, že využijí úseky rychlostních zkoušek Rallye Český Krumlov. Itinerář, jenž bude odhalen až tři týdny před startem, by měl zhruba stovku posádek zavést také na trať některých měřených testů známých z „velké“ rallye v jiných částech republiky. S koordinací soutěže na českém území vypomáhá nizozemským organizátorům ČK motorsport.

The Winter Trial 2017 odstartuje v neděli 22. ledna poblíž Maastrichtu v Nizozemsku. Po zdolání zhruba 2500 kilometrů, které budou rozděleny do 30 regularity sekcí, půltuctu testů a dvou nočních okruhů pro prestižní kategorii Trial (vozy starší čtyřiceti let), spatří vítězná posádka cílovou rampu po šesti dnech zápolení nedaleko rakouského Salzburku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!