15. 7. 2016 09:29 − 3733× − 2

Dani Sordo bude muset Finsko vynechat

Prasklý obratel po havárii při testu nepustí Dani Sorda na start ve Finsku.

Prasklý obratel po havárii při testu nepustí Dani Sorda na start ve Finsku. Tvrdí to alespoň francouzský magazín AutoHebdo, Hyundai informaci zatím nepotvrdil.

Připomeňme, že Dani Sordo havaroval 8. července při testu ve Finsku. Ve vysoké rychlosti mu po dopadu na skoku prasklo zavěšení kola a neovladatelný vůz vletěl do stromů. Dani Sordo i Marc Marti byli převezeni do nemocnice, kde zůstali do druhého dne na pozorování. Zatímco u spolujezdce nebyly zjištěny žádné zlomeniny, Dani Sordo utrpěl zlomeninu obratle a dostal nařízený klid. Jeho start ve Finsku byl v té době označen za nejistý, vzhledem k povaze zranění ale bylo téměř jisté, že Finsko plné skoků, které tak namáhají záda, bude muset vynechat.

Jeho místo by měl zaujmout Kevin Abbring. Opakuje se tak situace ze Švédska 2015, kdy Abbring také nahradil Sordo, jenž si zlomil žebra po pádu z kola. Na Německo, které se jede o 3 týdny později, by již měl být Sordo připraven.

Update: informaci již potvrdil i Hyundai.

Komentářů celkem: 2
15. 7. 2016 10:411
0 0
Před chvílí Kevin Abbring potvrdil, že ve Finsku pojede. Pro něj to bude mimochodem první soutěž s novou evolucí i20 WRC.
15. 7. 2016 15:112
0 0
Takhle ten obrázek vypadá moc pěkně a klidně by to takhle mohlo za pár let i zůstat. Co jméno, to super talent a všichni ještě vcelku mladý. I když Dani by měl taky ještě pár let jezdit.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!