Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 7. 2016 21:13 − 5738× − 0

Toskánské léto Roberta Kubici a Clia S1600

Polský pilot se naposledy v mistrovství světa ukázal na Rallye Monte Carlo a nyní si dá menší návrat do světa soutěží.

Učinkování Roberta Kubici v mistrovství světa v rally ušlo asi málokomu a i když Polák nejlepší výsledky zajížděl paradoxně se slabším Citroenem DS3 RRC (na kontě má i titul mistra světa ve WRC2 z roku 2013), má za sebou i dvě skoro kompletní sezóny s Fiestou WRC, za jejímž volantem se zapsal do povědomí spíše haváriemi než výsledky. Stejný konec měl také doposud poslední Kubicův start v MS letos v Monaku, když ve třetí zkoušce sklouzl z cesty a už se do soutěže nevrátil. Krátce poté byl oznámen jeho rozchod s dvorním sponzorem, polským olejářským gigantem Lotos a od té doby jsme polského jezdce v rally neviděli.

To se však změní o tomto víkendu, když se na italské regionální soutěži Rally Coppa Città di Lucca, kam je Robert Kubica přihlášen s Renaultem Clio S1600, tedy s vozem, v jehož kokpitu absolvoval v soutěžích převážnou část roku 2010, se kterým zajel pěkné čtvrté místo na Rallye du Var a nechal za sebou i pozdějšího mistra světa Sébastiena Ogiera, jenž tehdy učil jezdit Citroen DS3 R3T. Nyní se tedy Polák vrací zpět do nabroušené super šestnáctistovky a v Itálii na něj bude čekat sedm rychlostních zkoušek s celkovou délkou lehce přes 70 kilometrů, takže taková obdoba českého rallysprintu.

Co ke svému startu říká sám jezdec? "Tento víkend máme v plánu regionální Rally Coppa Città di Lucca v Toskánsku. Pojedu s Cliem S1600. Několik měsíců jsme pracovali na vyřešení systému řazení a jeho zapracování do Clia," vzkázal na facebooku polský jezdec svým fanouškům a pokračuje, "Proč tohle auto? Je to návrat do starých dobrých časů. Jsou to nějaké tři, čtyři roky, co jsem s ním jel naposledy. Teď to bude spíše takové testování, protože teprve včera jsem poprvé vyzkoušel systém řazení a to ještě na okruhu. V pátek ráno máme v plánu krátký test a pak, pokud dostaneme povolení od italské federace, pojedeme s Maciejem zmíněnou rally."

"Rád bych vás také požádal, abyste nehledali něco mezi řádky. Do rallysportu se nevracím, neplánuji pravidelné starty s předokolkou a nebudu se účastnit WRC3. Jde spíše o zábavu s dobrou partou," dodává Robert Kubica a hasí všechny naděje těch, kterým začal tento polský střelec na tratích rychlostních zkoušek chybět.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!