Daniel Porazil - eWRC.cz
30. 3. 2004 00:00 − 2489× − 0

Šumavské Inferno Mr.Cimbu

Šumava je za námi, a tak přichází doba hodnocení. Jak už to tak bývá, někdo uspěl, někdo na Mogul Šumava Rallye bude chtít co nejrychleji zapomenout.


foto: Petr Lusk

Šumava je za námi, a tak přichází doba hodnocení. Jak už to tak bývá, někdo uspěl, někdo na Mogul Šumava Rallye bude chtít co nejrychleji zapomenout. Mezi jezdce, kteří z Klatov odjížděli se smíšenými pocity byl mladoboleslavský Mr. Cimbu, který pilotoval bývalý tovární vůz Škoda Octavia Kit Car se startovním číslem 29.

" Na naše první závody v letošní sezóně jsme se těšili tím spíš, že auto bylo špičkově připravené. Bohužel jsem asi ráno vstal z postele špatnou nohou a po první krizi ještě na Činovském okruhu jsem začal jet až příliš opatrně. Zprávy o stavu povrchu silnice jsme měli zajištěné přímo z trati, a tak jsme podle toho před startem zvolili obutí na sucho, ale přímo při příjezdu na okruh začalo vydatně sněžit. Navíc nám z neznámých důvodů přestal fungovat startér a auto mi v žádném případě na trase RZ nesmělo zhasnout, to mi rozhodně na jezdeckém klidu nepřidalo. Na 8. a 9. RZ jsme jeli bez pomoci servořízení, takže Eda využil své zkušenosti z loňského Krumlova a pomáhal mi v ostrých zatáčkách a retardérech ruční brzdou. Na RZ 10 jsme si chtěli zpravit náladu a cca 1 km před cílem jsem zmrznul na brzdě a už jsme byli na dlouhé minuty venku. Tímto bych chtěl poděkovat ochotným divákům, hlavně pořadateli, kterého jsem při rozhovoru před cílovou rampou nepoznal, a rallymanům Vosmíkovi s Caklem, kteří vlili uvadajícím vyprošťovatelům nových sil do rukou. Omlouvám se též za znečištěné oděvy, snad je našim zachráncům dobře na duši a že to pochopí i jejich manželky, že i s jejich pomocí jsme narozdíl od jiných méně šťastných posádek uviděli cíl. Dalším podnikem, který pojedeme, je Matador Rally Púchov, kde jak doufám, se mi podaří více využít vlastností našeho krásného auta a vedle velkolepé zvukové kulisy nabídneme věrným fanouškům i ostatním divákům větší sport. Zachovejte nám, prosím, přízeň", zakončil hodnocení soutěže Mr. Cimbu.


foto: Dan Porazil

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!