Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 7. 2016 20:03 − 4745× − 0

Volkswagen finalizuje Polo pro příští rok

Volkswagen motorsport poctivě testuje svou zbraň pro nadcházející sezóny a brzy bude moci oznámit, že má návrh vozu finalizován.

Aktuálně dominantní tým světového šampionátu v rally Volkswagen motorsport v poslední době pilně testuje prototyp Pola WRC podle pravidel verze 2017 a jak z týmu zaznívá, do konce měsíce by chtěli mít hotovo s návrhem a designem vozu. To ostatně serveru autosport.com potvrdil technický ředitel týmu Francois-Xavier Demaison. "Vše musí být připravené pro FIA k homologaci do 1. listopadu. Po tomto datu už nemůžeme nic měnit, jediným případem, kdy by to to šlo by byla situace, když se FIA něco nelíbilo. Do konce tohoto měsíce chceme mít vše hotové a do září chceme mít vše pro homologaci připraveno. Na začátku prosince pak začneme stavět devět vozů – tři pro Monte Carlo, tři pro Švédsko a tři do rezervy," popisuje technický ředitel nejbližší plány týmu.


Foto: Teemu/Rallirinki

V této době Volkswagen motorsport absolvuje testy hned se dvěma vozy, konkrétně jde o karoserie číslo 35 a 36 přičemž jednu z nich právě nyní prohání Marcus Gronholm ve finských lesích, což můžete shlédnout na videu níže. Menším problémem pro tým může být to, že je omezen na 42 dní testování, jelikož Polo WRC nebude zbrusu nový vůz, nýbrž evoluce toho stávajícího, proto také pokračující číslování karoserií. Vůz s pořadovým číslem 37 již bude určen k ostrému nasazení, půjde o speciál pro Sébastiena Ogiera s nímž pojede v Monaku. "Omezení dní testování je také důvodem toho, proč i předsoutěžní testy jezdíme s prototypem pro 2017. Jistě, letos je to pro nás nevýhoda, což jsme ostatně viděli v Polsku," vysvětluje Francois-Xavier Demaison a pokračuje.

"Pořád za mnou chodí jezdci a říkají, že by chtěli testovat s modelem 2016, ale já jim říkám: ne, jsem rapl a vy to víte." Musím jim to říkat, protože jinak by to pro nás bylo příští rok mnohem těžší. Pro nás je teď důležitější se soustředit na sezónu 2017. Letos nejede tolik soupeřů a ti co jedou, jsou tak akorát, ale příští rok bude konkurence mnohem tvrdší a my musíme být připraveni," uzavírá Francois-Xavier Demaison.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!