Jiří Káňa - eWRC.cz
23. 7. 2016 13:44 − 3644× − 1

Pozvánka na historiky do Pačejova

Na oblíbený Pačejov se sešla nevídaně početná směsice posádek a kvalitu i kvantitu nabídne také závodění mezi historiky.

Minulost ukázala,že Rally Pačejov je pro historická auta soutěží zaslíbenou. A tak je tomu tak i letos, což ostatně dokládá počet přihlášených posádek, který letos překonal minulé roky. Letos se počet soutěžících se zájmem o start v Pačejově dostal na 38 posádek, což jen potvrzuje vzestupnou tendenci posledních let a oproti loňskému roku přidává opět několik soutěžních dvojic navíc.

V minulých ročnících jsme mohli sledovat kompletní zastoupení ve všech kategoriích, kdy si na své přišli opravdu všichni, ať už je zajímají silné turbo vozy až méně výkonné stroje, které bývají tradičně hojně zastupovány různými modely domácí značky Škoda. A jinak tomu není ani v roce 2016, když startovní pole nabízí směs, kde si každý fanoušek přijde na své. Jiří Jírovec stihl opravit své BMW M3 po lehké havárii na Bohemce a do Horažďovic navíc dojede rozjetý z Eifel Rallye Festivalu, kde o tomto víkendu proháněj béčko Ford RS200. Dorazí i Honza Krejča, který je se svojí Škodou 130 LR nesmírně rychlý, což také dokládá fakt, že loni v Pačejově historiky vyhrál absolutně a ještě o jeden rok dříve byl třetí za dvojicí silných turbo vozů Kalisty a Káni.

Ford Sierra Cosworth pražského jezdce, která vypouští plameny z výfuku u spolujezdce bude na startu i letos a Jiří Káňa se bude snažit konečně sáhnout po nejvyšším stupínku, jelikož si z Horažďovic poslední dva roky odvezl vždy druhé místo. Premiéru naopak mezi historiky zažije Marcel Tuček, který po letech s vozy Mitsubishi sáhnul po poněkud méně tradičním "japonci" původem z dílen Béreš motorsportu, kterým je Mazda RX 7, což je vůz, který do paměti diváků zapsal v roce 1985 na Bohemii Ingvar Carlsson při srdnatém souboji s Quattrem Haralda Demutha.

Z dalších zvučných jmen mezi přihlášenými lze diváky z tratím nalákat například osobou Jaroslava Petráska s krásným Porschem 911 S, dále zmiňme třeba Aleše Jirátka st. s BMW 2002 Ti či Karla Jirátka a jeho Fiat 131 Abarth. Stejně jako Tučkova Mazda je "exotem" na našich tratích i Lancia Beta Coupé Zdeňka Kroupara, změnu techniky udělal Jirka Kašpar který přesedlá ze své silné Škody Oktavia do slabší Škody 110 L. To je jen krátký výčet a mnoho dalších krásných starých aut a závodnických jmen, na které se moc těšíme uvidíme v bojích o vteřinky již příští víkend.

Jelikož je na start rally přihlášeno přes 160 aut,tak jen doufejme,že se vše obejde bez problému,a že budou spokojeni jak jezdci,tak fanoušci.

Komentářů celkem: 1
24. 7. 2016 13:331
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!