Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
29. 7. 2016 17:35 − 1230× − 0

Pirelli Pohár jede

Do Barumky daleko, Bohemka za námi. Pirelli Pohár pokračuje v Pačejově a je stále o co závodit.

Pláže, voda, lesy, houby a mnoho dalšího… To jsou v dnešních prázdninových dnech hlavní myšlenky, které máme v hlavě. O nadcházejícím víkendu alespoň rallyovým příznivcům tahle letní pohoda končí, protože v okolí Horažďovic prázdninový poklid přeruší Rally Pačejov. Zde se bude závodit v rámci Rallysprint série a mnozí závodníci využijí tuto oblíbenou soutěž jako vyplnění dlouhé pauzy mezi srpnovou Barum Czech Rally a Rally Bohemia, která se odjela začátkem července. Jak vlastně Rally Bohemia dopadla pro pneumatiky Pirelli?

V Mladé Boleslavi a okolí se závodilo ve dvou dnech, a na soutěžní jezdce byly připraveny každý den jen dvě rychlostní zkoušky ve dvou průjezdech, které ale měly na české poměry mimořádné kilometrové délky. To je samozřejmě náročné pro jezdce na udržení koncentrace a správného tempa, ale ještě větší zátěžovou zkouškou zde projdou pneumatiky. Pneumatiky Pirelli a účastníci Poháru Pirelli byli na Rally Bohemia jednoznačně vidět a opět si připsali množství skvělých výsledků. Při pohledu do výsledkové listiny nás potěšilo umístění posádky Martin Vlček – Jindřiška Žáková debutující s Fordem Fiesta R5. Při premiéře s novým vozem se jim v silné konkurenci podařilo na Bohemce zajet výsledek na stupních vítězů a vybojovali třetí místo v absolutní klasifikaci. Gratulujeme a přejeme další podobné výsledky na pneumatikách Pirelli!

K bezvadnému výsledku posádky Vlček – Žáková určitě přispěly chyby, či smůla soupeřů, ale to nijak nesnižuje jejich pěkný výkon. Body za druhé místo v Poháru Pirelli si na Bohemii zasloužili Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou a Škodou Fabia R5, kteří opět dojeli na pěkném čtvrtém místě. Na pneumatiky Pirelli se během náročné Rally Bohemia mohla celou soutěž spolehnout také posádka Jan Jelínek – Petr Machů se Škodou Fabia S2000. Pokud bychom ale chtěli najít tu nejspíše nejrychlejší posádku na Rally Bohemia na pneumatikách Pirelli, museli bychom se podívat ve výsledkové listině až na desáté místo absolutně, protože tam skončila posádka Jan Dohnal – Pavel Zalabák s Fordem Focus WRC. Ti po celou soutěž zajížděli jedny z nejrychlejších časů v RZ, ale na jedné rychlostní zkoušce nabrali v příkopě ztrátu přes čtyři a půl minuty. Bez této ztráty by bojovali minimálně o jedno z míst na stupních vítězů. V Poháru Pirelli berou plný počet bodů ve třídě 13.

Velké uznání si zaslouží výkon posádky Václav Dunovský – Petr Glössl s Peugeotem 208 R2, kterým se podařilo zvítězit ve třídě 6 a hlavně také v kategorii 2WD. Pneumatiky dostávají na dlouhých rychlostních zkouškách u dvoukolek pořádně zabrat a Dunovský s Glösslem na Pirelli byli nejrychlejší dvoukolkou na Rally Bohemia. Gratulujeme! Ve třídě za nimi v hodnocení poháru skončili Jan Kudlák s Michalou Rezkovou a Filip Mareš s Janem Hlouškem, všichni s Peugeoty 208 R2. Ve třídě 3 produkčních vozů jen velmi těsně prohráli souboj o celkové prvenství Václav Kopáček s Barborou Rendlovou se Subaru Impreza Sti, přesto zanechali velmi dobrý dojem a berou plný počet bodů do hodnocení Poháru Pirelli. Druhé místo patřilo ve třídě 3 posádce Jaroslav Pešl – Roman Pešek a třetí dojeli Marcel Tuček s Petrem Dufkem s Mitsubishi Lancer EVO IX. Bojovalo se i ve třídě 7, kde v poháru i celkově zvítězili Vlastimil Dědic s Veronikou Kotkovou se Škodou Fabia. Gratulujeme! Druzí dojeli David Kovář s Lukášem Beldou a Škodou Felicia a třetí Jiří Janecký s Milanem Pokorným se Škodou Fabia. Václav Stejskal jun. s Lukášem Říhou se s Renaultem Clio Sport mohli radovat z vítězství ve třídě 8 a i oni si tak zaslouží gratulaci za výsledek na Rally Bohemia.

Jak už bylo řečeno, tak hned o tomto víkendu se bude o body do Poháru Pirelli závodit na Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!