Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 8. 2016 22:05 − 4679× − 3

Luca Rossetti zpět ve Zlíně

Rychlý italský pilot se po letech vrátí na start Barum Czech Rally Zlín a přiveze Toyotu GT86 CS-R3.

Jméno trojnásobného mistra Evropy Lucy Rossettiho se po roce 2011 ze startovních listin mezinárodních podniků poněkud vytratilo a v mistrovství Evropy startoval naposledy v roce 2014 v Belgii na Ypres rally s Fabií S2000, kde po stíhací jízdě ze druhé etapy dojel 5. celkově. Letos se však Ital plánuje v ME znova ukázat, když jej pro start na Barum rally angažovalo TMG, které pro něj připraví Toyotu GT86 CS-R3. Za volantem soutěžního auta se tak Luca Rossetti do Zlína vrátí poprvé od roku 2009, kdy dojel 10. s továrním Puntem S2000. Nyní tedy přijede s atraktivní zadokolkou a s neméně atraktivní spolujezdkyní Eleonorou Mori po boku.

Rossettiho start pojímá TMG jako příležitost ukázat zákazníkům výkonnost speciálu Toyota GT86 CS-R3, který se zatím zabydlel v italském či německém šampionátu a ve Zlíně pak bude zařazen do klasifikace ERC3, takže budeme mít srovnání s koncepcí a uvidíme, jak si tento speciál poradí se specifickými moravskými asfalty. "CS-R3 vypadá jako auto, se kterým je zábava jezdit. Jelikož je to zadokolka, tak určitě bude divácky atraktivní a věřím, že si fanoušci užijí, až ji uvidí v akci. Děkuji TMG za tuto příležitost, už se těším na spolupráci s nimi a doufám, že budeme konkurencí čelu klasifikace ERC3. Jsem si jistý, že auto na to má," říká k nadcházejícímu zlínskému startu Luca Rossetti.

Za TMG důvody startu na posledním asfaltu sezóny ERC přidává Nico Ehlert: "Těšíme se až zjistíme, co Luca s GT86 CS-R3 dokáže. Pro danou soutěž je ideálním jezdcem, protože dobře zná mistrovství Evropy a ví, co je potřeba k tomu být konkurenceschopným. CS-R3 je stále ještě novým autem, takže neustále vylaďujeme nastavení a radíme našim zákazníkům, jak z něj dostat maximum. Dosavadními výsledky jsme hodně povzbuzení a Lucova přihláška na Barum rally je dalším krokem kupředu. V ERC3 panuje velká konkurence, takže pro nás bude zajímavé zjistit, co dokáže."

Komentářů celkem: 3
2. 8. 2016 14:03
0 0
super! velké jméno a pěkné auto. Kdy naposledy se na Barumce objevilo nějaké velké jméno z Itálie?
2. 8. 2016 14:31
0 0
tipuju, že 2011 Basso s Protůnkem
2. 8. 2016 14:50
0 0
když nebudu počítat Cavigioliho smajlík byl to před pěti lety Basso, takže se je na co těšit, jezdecky určitě, ale to auto? snad z něj Luca něco vytáhne, protože zatím teda moc nadšení nebudí...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!