2. 8. 2016 17:51 − 1380× − 0

Štolfa s Hawlem zajeli skvěle

Do cíle dorazilo celkem 113 dvojic. Mezi nimi i posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel s legendární Škodou 130 RS.

Velice vydařenou soutěží zařazenou do Mistrovství ČR historických vozů, Rally Sprint Série, Poháru 2+ a Poháru pořadatele byla Eplcond rally Agropa s centrem v Horažďovících. Pořadatelsky dobře zvládnutá rally uvítala na startu 140 posádek z několika zemí Evropy. Velké množství diváků, letní počasí, zajímavé rychlostní zkoušky a kvalitní výkony posádek byly průvodními znaky sobotní soutěže.

V absolutním pořadí dominovaly vozy specifikace WRC, R5 a S2000. Vítězný Jan Dohnal navigovaný Michalem Ernstem (Ford Focus WRC) vyhrál mistrovskou soutěž poprvé v kariéře. Pro výborné druhé místo si na cílovou rampu přijeli Kostka s Kučerou se Škodou Fabia R5 z týmu Raimunda Baumschlagera, který byl na soutěži osobně přítomen. Bronzovou pozici vybojovali i po "výletu" do louky loňští vítězové Odložilík s Turečkem (Ford Fiesta R5).

Do cíle po osmi rychlostních zkouškách dorazilo celkem 113 dvojic. Mezi nimi i posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel s legendární Škodou 130 RS:"Byla to opět krásná soutěž za příjemného počasí. Moc hezky jsme se svezli. Auto fungovalo úplně bez problémů," přiblížil atmosféru po dojezdu ex-tovární jezdec týmu Škoda Jindřich Štolfa a dodává:"Z výsledku máme nesmírnou radost, hlavně co se týče umístění ve skupině a v absolutním pořadí Rally Sprint Série."

Posádka Štolfa – Hawel vyhrála svoji třídu, ve skupině obsadili výborné druhé místo a v absolutním pořadí RSS skončili sedmnáctí ze dvaašedesáti klasifikovaných. Nechali za sebou opět řadu daleko silnějších vozů. "Jet s Jindrou je pořád nádherný zážitek. Mistrovská jízda se nezapomíná. Poslední dvě erzety jel Jindra už doopravdy na hraně. U vyhlášeného "muničáku" jsem jen viděl míhat se stromy a keře a ten kousek šotoliny, to bylo něco pro něj," říká s úsměvem Zdeněk Hawel.

Velké poděkování patří všem členům týmu Autodílna Juřena za skvělou přípravu auta, věrným fanouškům fan clubu, kteří dorazili i z Moravy. Posádka také děkuje za přízeň firmám K2 Engine development, M-CAM studio s.r.o., SEGOT CZ a.s., motoristická slavnost LEGENDY, EKOFLORA Liberec s.r.o., PŠ Car s.r.o., Performance motorsport. Rally Sprint Série je ve své polovině. Podkrkonošská posádka se zúčastní i zbývajících tří soutěží – Rally Jeseníky, Vsetín a Most. Rádi by především udrželi první místo ve třídě 17 a byli celkově co nejvýše ve skupině.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!