Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 8. 2016 21:19 − 4857× − 10

Evansova nejistá budoucnost nejen ve WRC2

Mladý Welšan o víkendu na Finské rally nedokázal porazit Teemu Suninena a přišel o vedení ve WRC2.

Letos přišel Elfyn Evans o sedačku ve Fiestě WRC a za úkol od bosse M-Sportu Malcolma Wilsona dostal prezentaci evoluční verze Fiesty R5 v šampionátu WRC2 a tak nějak se čekalo, že cílem bude titul. Tomu nasvědčoval nástup, kdy Welšan dominoval v Monaku a vyhrál ve Švédsku, pak přišla ztráta v podobě 4. místa v Argentině a zejména 14. příčky v Portugalsku. V Polsku pak Evans zaostal pouze za Teemu Suninenem a Fina neporazil ani nyní ve Finsku, což znamená, že 22 letý pilot Fabie R5 je se třemi vítězstvími a jedním započítávaným startem k dobru na nejlepší cestě Evanse předstihnout.

A to na tuto dvojici ještě číhají tovární jezdci Škody motorsport Esapekka Lappi a Pontus Tidemand, kteří mají na svém kontě pouhé čtyři starty ve WRC2. Navíc Elfyn Evans nemá naplánovány žádné další starty a může se tak stát, že má letos ve WRC2 hotovo. "Nemám naplánovány žádné další starty, takže to vypadá, že Finsko bylo mým posledním. Čekám na další příležitost. Nejsem tím, kdo tato rozhodnutí činí. Vše co mohu dělat je mít hlavu skloněnou, jít dál a doufat, že to dobře dopadne," říká Elfyn Evans ke své současné situaci.

Jelikož jsme za polovinou roku, Evans také pracuje na zajištění programu pro příští rok s vozem WRC, ale debaty s továrními týmy se dostaly do slepé uličky. "Nejsem případ toho, kdo by si šel pronajímat auto. Nikdy ve své kariéře jsem to nedělal, protože na to nemám potřebné finance. Bude to situace, kdy budu hledat co půjde. Budu na tom tvrdě pracovat a doufám, že se něco naskytne," nastiňuje své možnosti do budoucna Evans.

Mimo mistrovství světa toho pak Elfynovi Evansovi také moc nezbývá, jde o Ulster rally v britském mistráku a jak říká šéf M-Sportu Malcolm Wilson, další Welšanova budoucnost se bude řešit až po Ulsteru a podle toho, zda-li dokáže vybojovat titul. "Elfyn a Craig letos jezdili velmi dobře a jsou hladoví po tom, aby se vrátili do kokpitu vozu WRC. V této chvíli je však cílem vybojování co nejlepšího výsledku jak ve WRC2, tak v britském mistrovství. Za dva týdny pojedou Ulster rally, pak vyhodnotíme jejich učinkování v obou šampionátech a vybereme, které další soutěže jim dají šanci na největší úspěch," uzavírá Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 10
2. 8. 2016 22:17
0 0
Mno čekal bych pro něj větší podporu, když je to přecijen brit a talent v něm bezesporu je i viditelné zlepšování. Za některé horší výsledky ani moc nemohl. :/
2. 8. 2016 22:40
0 0
Nic není nemožnésmajlík
2. 8. 2016 23:05
0 0
přesně... smajlík
2. 8. 2016 23:27
0 0
Každý soudný člověk musí vidět, že tenhle jezdec má spolehlivost, postupem času získal i úctyhodnou rychlost, je stále celkem mladý, ale zároveň už vyježděný na tratích mistrovství světa a na svém kontě má přes značnou nenápadnost pár velkých výsledků. Kolik takových v současné nabídce jezdců je?
3. 8. 2016 06:08
0 0
Smutné, Elfyn je určitě kvalitní jezdec a mě osobně mrzí, že nefiguruje v letošní nemastné neslané WRC sestavě M-Sportu.
3. 8. 2016 09:26
0 0
3. 8. 2016 10:23
0 0
On v tej sestavě nejspíš příští rok bude, protože jak Mads tak Camilli jsou letos hodně slabí.
3. 8. 2016 15:06
0 0
Co treba Toyota? Je to divoch, ale momentalne jeden z jezdcu co ma dobry WRC zkusenosti, rychlost ma a je mladej. Aby toho Malcolm nelitoval...
3. 8. 2016 20:56
0 0
Camilli zas tak slabej není, druhý rok se 4kolkou a první sezona s WRC. Mads na to jaké má zkušenosti by měl jezdit někde jinde.
4. 8. 2016 00:45
0 0
Původně napsal liposh
https://youtu.be/TWNpfOZI2p8

Po znich pujdes k Turkovi!!! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!