Duck Racing v Pačejově

Jezdci pražského týmu Duck Racing mají za sebou třetí podnik Rallysprint Série letošní sezony.

Jezdci pražského týmu Duck Racing mají za sebou třetí podnik Rallysprint Série letošní sezony. I přes dobré výkony nebude na pačejovskou Rally Agropu vzpomínat v dobrém ani Lumír Firla ani Jaroslav Petrásek.

Duck Racing nezávodil již déle než měsíc. O to víc byli všichni jeho členové natěšeni na sobotní Rally Agropu, která má dlouhé roky centrum v obci Pačejov. V sobotním letním počasí se však pražské skvadře nedařilo, tak jak by si její jezdci představovali.

Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou měli Agropu výborně rozjetou. Mezi produkčními vozy se drželi na třetím místě, v absolutním hodnocení nestačili pouze na rychlejší vozy R5, WRC a S2000, kterých se v Pačejově sešlo velké množství. Cílem šesté rychlostní zkoušky však orlovský rodák bohužel neprojel. Na vině byla závada motoru.

„Pačejov jsme měli dobře rozjetý, nicméně nás opět zastavila technika. Do pátého testu jsme se drželi vysoko mezi produkčními auty, ale potom nás zradil motor. Od konce loňské sezony máme neustále smůlu, ale i o tom, bohužel, motorsport je. Za necelý měsíc se jede Barumka, což je pro všechny jezdce v Česku vrchol sezony. Samozřejmě bysme se ho chtěli zúčastnit i my, ale zatím nevíme, jestli se tak stane,“ řekl po smolném Pačejově Lumír Firla.

Výborně rozjetou soutěž měl Jaroslav Petrásek, který dvě rychlostní zkoušky před cílem soutěže držel třetí místo ve své třídě historických vozů. Nicméně i jeho Porsche si nakonec postavilo hlavu a Petrásek se Slezákem byli nuceni ze soutěže odstoupit.

„Soutěž to byla výborná, nicméně v předposlední erzetě, kdy jsme měli rally dobře rozjetou, jsme zaznamenali úbytek výkonu motoru. Nechtěli jsme riskovat žádné větší poškození, a proto jsme se rozhodli odstoupit. Už takové zkušenosti za sebou máme, proto jsme se rozhodli zbytečně neriskovat. Nicméně když to shrneme, tak celkově to byla opravdu krásná soutěž, v pěkném počasí, jen nás samozřejmě mrzí, že jsme odstoupili ze třetího místa. Těšíme se ale na Barumku, to je vždy vrchol sezony a je to krásná soutěž,“ prozradil Jaroslav Petrásek.

I taková je ale rally. Jednou jsi dole, jednou nahoře a celý tým Duck Racing se již neúnavně připravuje na srpnovou Barum Rally. Právě na vrcholu sezony, zařazeného do evropského mistrovství, bude chtít být tým Duck Racing zase nahoře.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!