4. 8. 2016 12:44 − 9417× − 21

Tommi Mäkinen už má seznam jezdců pro Toyotu

První oficiální starty Toyoty Yaris WRC už se blíží, a tak je také třeba začít shánět jezdce.

První oficiální starty Toyoty Yaris WRC už se blíží, a tak je také třeba začít shánět jezdce. Šéf týmu Tommi Mäkinen už bez rozpaků přiznal, z jakých jezdců chce vybírat.

Velký zájem má o Otta Tänaka, který dokáže být bezesporu hodně rychlý. Pak už má na seznamu jen jezdce, kteří září ve WRC2. Ani není divu, protože volných top jezdců s vozem WRC je minimum. Na seznamu je tak Elfyn Evans, Teemu Suninen, Esapekka Lappi a Pontus Tidemand.

Rozhodovat se bude až po Německu, kdy Mäkinen odletí do Japonska konzultovat výběr se šéfy Toyoty. "Otázka zní – je pro nás důležitý rok 2017 nebo hledíme do budoucnosti? To je to, o čem budeme v Japonsku diskutovat," uvedl Mäkinen.


Foto: Toyota Global Newsroom

Otázkou je, co s Juho Hänninenem, který pro něj vůz dlouhodobě testuje. Podle všeho se zdá, že se s ním do soutěží nepočítá a že zůstane jen testovacím jezdcem. "Pro zaučování a analýzy bude Juho platný. Zná velmi dobře vůz, byl celou dobu u testování a pomůže nám se lépe připravit na rok 2018." Brzy se k testování přidá i Mikko Hirvonen, ten se s vozem do soutěží ale už rozhodně nevrátí.

Tým by chtěl v MS provozovat 3 vozy. "Máme na to připravenou infrastrukturu, ale bude to kus práce vše připravit, aby to bylo hned od začátku." Jinak se sezónou 2017 se počítá jako s vývojovou, ale je jasné, že nějaký úspěch bude třeba. "Rádi bychom byli na stupních vítězů co nejdříve."

Komentářů celkem: 21
6. 8. 2016 01:4021
0 0
meca - jj to je prostě rozdíl, tak to prostě je!!!! Protože třeba takovej Paddon měl s wrc fakt mega zkušeností, než vyhrál svojí první soutěž ve wrc, kdy porazil face to face Ogiera, že jo ....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!