Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
5. 8. 2016 14:39 − 1781× − 0

Pirelli ovládlo Pačejov

Soutěžní posádky na pneumatikách značky Pirelli ovládly stupně vítězů na Rally Pačejov a vidět byly i v dalších třídách.

Rally EPLcond Agropa Pačejov je jedním z nejoblíbenějších závodů Rallysprint série v české republice jak u diváků, tak u posádek. Pořadatelé vždy připraví náročnou a přitom kompaktní trať, která přesně odpovídá duchu jednodenního závodění. Diváci přitom stihnou navštívit i několik diváckých míst a to vše dohromady vysvětluje oblíbenost této rally. Na její start se v letošním roce postavilo rekordních více než 160 posádek a konkurence tedy byla opravdu dobrá. Mezi hlavní favority na vítězství patřila posádka Roman Odložilík – Martin Tureček startující s Fordem Fiesta R5, kteří v Pačejově v minulosti již třikrát dokázali zvítězit a jsou tak nejúspěšnější posádkou na zdejší soutěži.

Na start se v letošním roce postavilo celkem 10 posádek s vozy nejvyšších kategorií R5, S2000 a WRC a množství z nich vsadilo na pneumatiky značky Pirelli. Tato značka má v motorsportu velmi dlouhou historii a v současné době dodává cenově výhodné a velmi kvalitní pneumatiky do soutěží i do okruhových závodů na všech úrovních. Značka Pirelli na Rally Pačejov zaznamenala velmi příjemný výsledek, kterým bylo kompletní obsazení stupňů vítězů posádkami, které spoléhají na kvalitu pneumatik Pirelli.

Hned od úvodních kilometrů nenechal nikoho na pochybách Jan Dohnal s Fordem Focus WRC, který je v Pačejově skoro doma, že právě na téhle soutěži zkusí využít svou letošní rychlost a konečně již i spolehlivost jeho vozu. Pouze na první rychlostní zkoušce se o první místo dělil s Tomášem Kostkou se Škodou Fabia R5, ale na všech dalších rychlostních zkouškách už jen svůj náskok na čele zvyšoval a vyhrával jednu RZ za druhou v cíli z toho bylo vítezství o 31,4 vteřiny a my posádce Jan Dohnal – Michal Ernst gratulujeme k tomuto skvělému výsledku na pneumatikách Pirelli. Do Pačejova přijel testovat Tomáš Kostka, který se letos chystá především na domácí Barum Czech Rally Zlín. Na Rally Pačejov si Tomáš Kostka zapůjčil Škodu Fabia R5 od špičkového rakouského týmu Raimunda Baumschlagera a i on vsadil na pneumatiky Pirelli s nimiž se na Pačejově v této variantě seznamoval. Skvělý okruhový závodník, který se úspěšně věnuje i rally, nakonec Pačejov s Ladislavem Kučerou dokončil na druhém místě a to také na pneumatikách Pirelli. Vyšší ambice než třetí místo měl před startem Roman Odložilík, který by ke svým třem předešlým pačejovským vítězstvím rád přidal určitě i další. Roman Odložilík v úvodu soutěže vyzkoušel, hlavně jako test před Barum Rally, novou měkčí směs pneumatik Pirelli, ale následně v horkém letním dnu vsadil na nejtvrdší směs. Se svou Fiestou R5 dojeli s Martinem Turečkem do cíle na třetím místě před Martinem Vlčkem s Jindřiškou Žákovou s Fordem Fiesta R5, kteří také startovali na Pneumatikách Pirelli.

Pirelli gratuluje všem úspěšným závodníkům v cíli Rally Pačejov a společně slavíme tento úspěch v Rallysprint sérii. Při Rally Pačejov se závodilo také v rámci Poháru Pirelli, který je určen pro všechny posádky bez rozdílu tříd. K výsledkům v Poháru Pirelli se vrátíme v samostatném článku.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz .

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!