Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 8. 2016 19:21 − 4669× − 3

Yves Matton: Breen by si zasloužil tovární sedačku

Irský pilot Craig Breen nadchnul svým výkonem ve Finsku, kde si s DS3 WRC dojel pro třetí příčku.

Jestli by po Rajdu Polském byl autorem tohoto textu za hvězdu rally vyhlášen Ott Tänak, ve Finsku by pak rozhodování bylo úplně stejně jednoduché, protože na severu naopak svým výkonem oslnil Craig Breen, který si s DS3 WRC dojel pro třetí příčku absolutně, což bylo vzhledem k tomu, že šlo teprve o jeho pátý start s vozem WRC v MS, více než pěkným výsledkem. S nejrychlejší soutěží historie MS si irský jezdec poradil bez výraznějších jezdeckých chyb a když se ve druhé zkoušce druhé etapy posunul na třetí místo, už jej nepustil a dojel si pro něj až do cíle.

Tímto výkonem se Breen řekl o hodně pozornosti, o tom ostatně svědčí slova Yvese Mattona pro autosport.com, který se nechal slyšet, že tímto výkonem si Craig řekl o tovární sedačku na příští rok, ale druhým dechem dodal, že mu ji u Citroenu negarantuje. Stejně jako v minulých letech má totiž belgický manažer francouzského týmu v notýsku seznam jmen, tentokrát čítající hned deset položek a mezi nimi se bude pro příští rok rozhodovat, koho posadí do dalšího auta ke Krisi Meekovi, jenž má dlouhodobou smlouvu.

"Po tom, co předvedl v Polsku jsem čekal, že bude rychlý, ale to čím mě ještě potěšil je velká vyrovnanost s jakou soutěž odjel. Příští sezónu bude v továrních autech 15 sedaček a před startem sezóny jsem si nemyslel, že by bylo v poli 15 jezdců té správné úrovně," říká Yves Matton a pokračuje, "Craig však je jedním z nich a může očekávat, že bude sedět v některém z vozů WRC. Ale pokud jde o Citroen, ještě jsme neučinili žádné rozhodnutí. Jezdci rádi počkají."

Je tedy otázkou, jak dlouho však jezdci na Mattonovo rozhodování budou muset čekat. Do konce měsíce by dle svých slov chtěl seznam zredukovat na čtyři jezdce a mezi nimi se pak bude rozhodovat. "Je tu hodně nad čím přemýšlet a první věcí, kterou musím rozhodnout je strategie na příští rok. Až ji budu mít, tak dle ní mohu začít vybírat jezdce," uzavírá Yves Matton. Craig Breen je pochvalou od svého šéfa potěšen a doufá, že si nebude muset práci hledat jinde. "Opravdu bych rád zůstal tam, kde jsem. Mám to tady rád. Vím, že letos jedeme jako soukromý tým, ale miluji práci s továrnou na novém autě, všechno mi nyní úplně vyhovuje," dodává Craig Breen.

Komentářů celkem: 3
6. 8. 2016 01:371
0 0
smajlíksmajlík přesně jak sem říkal - famózní výkon. Držim palce!!! smajlík
6. 8. 2016 14:532
0 0
Jel perfektněsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
6. 8. 2016 22:133
0 0
Sakra Mattone, postav 3 auta a nes***!! smajlík Ja bych určitě současnou trojici neměnil.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!