Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 8. 2016 23:17 − 2593× − 5

Kajto uhájil domácí půdu a vítězí v Rzeszowě

Mistrovství Evropy se z pobalstké šotoliny přesunulo na polský asfalt když se o tomto víkendu jel v Rzeszowě.

Druhým dnem dnes pokračoval Rajd Rzeszowský a na programu byla další šestice měřených testů, která se odehrála na trojici úseků, z nichž tím nejdelším byl odcinek specjalny s názvem Korczyna, jenž měřil 24 kilometrů. Tím se postaral téměř o polovinu dnešního závodění, protože celá etapa měřila 106 ostrých km, což bylo skoro stejně jako včera, kdy se jelo ještě o dva tisíce metrů více. Po první etapě byl na čele soutěže domácí několikanásobný mistr Kajetanowicz a následoval jej jeho předchůdce na polském trůnu Bouffier a třetí byl Grzyb, jenž má naopak polský mistrák nejlépe rozjetý letos i vzhledem k Habajově avizovanému odstoupení z boje o obhajobu titulu.


Foto: FIA ERC

V první sekci druhé etapy nepoznaly zkoušky jiné jméno nejrychlejšího muže než je Kajetanowicz, jenž vyhrál všechny tři testy a svůj náskok na Bouffiera navýšil o nějakých dvacet sekund na 53 vteřin. Francouz za volantem zlínské DS3 R5 dělal, co mohl, ale lépe jak dva druhé a jeden třetí čas v sekci nezajel. Již lehce přes dvě minuty v polovině dne ztrácel třetí Grzyb, se čtvrt minutovou ztrátou nadále držel čtvrtou příčku Brzezinski a pátý byl Kasperczyk. Ten už se však musel začít ohlížet vzad, protože z nastoleného tempa ani dnes neubral Habaj a z desáté příčky po první etapě se posunul již na šesté místo.

Odpoledne pak už Kajto dovolil nejrychlejší časy jiným jezdcům a všechny tři si pro sebe uzurpoval Bouffier, ale nebylo mu to nic platné, protože ze ztráty ubral jen sedm sekund a Kajetanowicz se tak mohl radovat z vítězství s náskokem 46 sekund na francouzského jezdce. Pro Kajta šlo o třetí vítězství v Rzeszowě, což jej posunulo na druhé místo v historických tabulkách a úspěšnější než on je pouze jeden jezdec a to jmenovitě Bouffier. S docela výrazným odstupem si pro třetí místo dojel do cíle Grbyz, který na vítěze ztratil přes tři minuty a mohl být jen rád, že soutěž nepokračovala, protože Habaj za ním na čtvrté příčce nakonec zaostal jen o 26 sekund.


Foto: FIA ERC

Když se posledním testem úřadující polský mistr vyhoupl na čtvrté místo, znamenalo to zákonitě pád někoho dolů a tím někým byl Brzezinski s jednou z mnoha Fiest R5, které pravidelně v Polsku startují. Šestou příčku si domů odváží Kasperczyk, třináct vteřin za ním dokončil Chuchala vítězící v ERC2. Osmý Koltun pak na mistra Polska z roku 2014 ztratil minutu, devátý byl jeden z mála zahraničních hostů Jeets a desítku uzavřel náš reprezentant Tlusťák.

Rajd Rzeszowski – pořadí v cíli
1.Kajetanowicz Kajetan – Baran JaroslawFord Fiesta R52:01:37,1
2.Bouffier Bryan – Panseri XavierCitroën DS3 R5+46,0
3.Grzyb Grzegorz – Hundla RobertFord Fiesta R5+3:37,6
4.Habaj Łukasz – Woś PiotrFord Fiesta R5+4:04,1
5.Brzeziński Jakub – Gerber JakubFord Fiesta R5+4:19,4
6.Kasperczyk Tomasz – Syty DamianFord Fiesta R5+5:06,1
7.Chuchała Wojciech – Dymurski DanielSubaru Impreza STi N15+5:19,7
8.Kołtun Jarosław – Pleskot IreneuszFord Fiesta R5+6:22,7
9.Jeets Raul – Toom AndrusŠkoda Fabia R5+6:42,9
10.Tlusťák Antonín – Vybíral IvoŠkoda Fabia R5+9:46,0

Kompletní online servis z Rajdu Rzeszowského naleznete jako obvykle na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 5
7. 8. 2016 18:451
0 0
Díky za info, ale 8 (slovy osm) chyb a překlepů je na tak krátký článek opravdu dost. Doporučuji si ho po napsání pořádně přečíst a radši ho vydat o 5 minut později... smajlík
7. 8. 2016 19:032
0 0
ajta krajta, to je moc i na můj tragický standard
7. 8. 2016 21:073
0 0
Kua a já to vidím za 1
7. 8. 2016 22:054
0 0
sím, pane učiteli, já už se to snažil opravit smajlík
9. 8. 2016 22:325
0 0
Myslím že do článků na eWRC ty chybky tak nějak ,,patří,,. Aspoň podle toho všichni víme, že je píšou lidé jako my. Jsem rád, že to tak je, přijde mi to, že jsou autoři blíž nám obyčejným lidem a i díky tomu víme, že to dělají právě pro nás. A přitom to nejsou placení zaměstnanci.. Takže kašlu na nějaké chybky. smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!