7. 8. 2016 13:59 − 2579× − 1

Impreza v cíli Pačejova a teď Barumka

S vidinou dojet bez ohledu na výsledek odjížděl MK Motorsport do Pačejova na Rally Agropa 2016.

S vidinou dojet bez ohledu na výsledek odjížděl MK Motorsport do Pačejova na Rally Agropa 2016. Pro team se jednalo o první letošní sprint a poloviční délka rz, kolem 74 km, dávala větší naději k dojetí soutěže. Jelo se bez testu, vědělo se, že převodovka už nezlobí tolik, ale zároveň si se Štěpánem moc nerozumí. Z onboardů je vidět že „z dvojky na trojku to tam prostě nechce“, přesto celý team přijel do okolí Horažďovic, aby soutěž vyhrál a to včetně spolujezdce pro Pačejov, Petra Nováka.

V pátek se najíždělo klasické pačejovské kolečko, probíhaly přejímky a v sobotu ráno se šlo na věc. Posádka Imprezy 555 Štěpán Zabloudil – Petr Novák začala poněkud vlažněji, i když z toho byl nejrychlejší čas na RZ 1, pokračovala na druhé erzetě ještě opatrněji s vylaďováním vozu za jízdy a celkově třetím časem. Následoval servis, kde se vše probralo a druhá sekce, která už byla o hodně rychlejší. Rychlé a jako vždy velmi efektní průjezdy v obcích a odbočkách a na RZ 4 další nejrychlejší čas o necelých 10 vteřin. Na páté zkoušce, na takzvaném muničáku se zkoušel jiný jízdní režim, ale bohužel výsledek byl spíše negativní, což pár diváků také jistě překvapilo. Když musela být zrušena šestá erzeta a zbýval jen servis a poslední dvě zkoušky, dalo se říci že jezdec s autem a spolujezdcem se více a více sžívají a hlavně auto drží bez závad.


Foto: Tomáš Kaňa

Na sedmé erzetě, kterou jela posádka Imprezy docela v tempu, zajela druhý čas a když jsme se podívali na celkové výsledky, figurovala v tu chvíli na první příčce o 0,8 vteřiny. Paradoxně na několika serverech v tu dobu spadly stránky s výsledky a některé posádky ani nevěděly jak jsou na tom. Posádka MK Motorsport věděla jak na tom je, auto jelo a první místo bylo před posledními pěti ostrými km na dosah jako bonus. Muničák, což byla poslední osmá erzeta Rally Pačejov se od začátku jela daleko lépe než v prvním průjezdu, kousek za výjezdem z lesa bylo vidět jak Impreza umí sekat trávu, nasazení nechybělo. Ale těsně před cílem, odhadem necelý kilometr, zavadil Štěpán pravými koly o stráň, chcete-li skálu, která prorazila obě pneumatiky a oba disky. I tak ale do cíle dopajdali, tak trochu se štěstím, a v celkovém výsledku to stačilo na druhé místo o 0,7 vteřiny. Jedno kolo posádka vyměnila za cílem a druhé jste mohli vidět na cílové rampě stále na voze. Výsledek sice cenný, ale daleko cennější je pro celý team fakt, že se konečně podařilo prolomit smůlu a dokončit mistrovskou soutěž. Kvůli tomu jsme do Pačejova jeli. I celková nálada a dění bylo uvolněnější něž z kraje sezóny a vše šlo hned lépe. Po skončení soutěže v Pačejově se začal celý team připravovat na vrchol sezóny, kterým bude zlínská Barum Czech Rally. Protože se nechceme prát s předpisy, autem a ani pouze sedmdesáti ostrými kilometry v případě historiků na Barumce, rozhodli jsme se startovat v soudobé třídě 13, do které také upravíme Imprezu. A jak se jelo Štěpánovi Zabloudilovi na Pačejově a proč také třída 13?:

Š: Už od pátečního rána jsem se cítil jinak, než v předchozích soutěžích. Nedokážu to vysvětlit, ale fakt, že dojedeme, u mě hraničil s jistotou. Nakonec pouze vlastní chybou jsem se připravil o vítězství a myslím, že na posledním kilometru jsme díky dvěma defektům ztratili tak kolem 5ti vteřin. Čas by tím stačil na první desítku v absolutním pořadí a to je příslib do budoucna. S Velkým Vezírem jsme si myslím sedli a je velký přínos, především pro mě, co se rozpisu týká. Dohodli jsme se proto, že spolu pojedeme i legendární Barumku. Jeden z důvodů, proč se přesunujeme do třídy 13, je i fakt, že historici jedou na Barumce pouze 70km a to se mě zdá málo. Když jsem začal jezdit rally, byla Barumka první soutěž, na kterou jsem se byl podívat, byl to obrovský zážitek a já doufal, že jí jednou pojedu. Sny se mají plnit, nebo se o to alespoň musíš pokusit. Já si svůj veliký sen splním koncem srpna na Barumce. Já mám letos vánoce v srpnu……. :)


Foto: rallyservice.cz

Držte nám palce v okolí Zlína, stejně jako nám je drží naši partneři SolidSped, Cont, Trotina Auto, Šejnoha Plasty, CZ-Eko, AMControl a GolemTech. Více informací a aktuální zprávy hledejte na našich sociálních sítích pod heslem mkmotorsport.

Komentářů celkem: 1
9. 8. 2016 22:241
0 0
Budu držet palce.smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!