Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 8. 2016 21:22 − 14017× − 34

Jost Capito: Jakou cenu má Meekovo vítězství?

Boss Volkswagen motorsportu před soutěží prorokoval vítězství Krise Meeka a když ten splnil, rozporuje hodnotu jeho výsledku.

V duchu tradičních stesků spojených se startovním pořadím do jednotlivých etap světových soutěží v letošním roce se Jost Capito nechal slyšet, že Kris Meeke ve Finsku vyhraje. To se Britovi povedlo, a když navíc svou rychlostí stanovil nejrychlejší soutěž historie MS, byl na svém blogu se svým výkonem spokojen. Ne tak šéf Volkswagen motorsportu, podle něj tohle vítězství nemá žádnou cenu a někdejší chráněnec Colina McRae by s ním neměl být nijak spokojený. "Kris z tohoto vítězství nemůže mít radost. Pokud se dá předem odhadnout a když neudělá žádnou chybu, jakou má cenu? To je důvod, proč byl nasraný tím, když jsem před soutěží řekl, že nikdo další nemá šanci vyhrát. Takhle to vítězství ztrácí hodnotu a on mohl ve Finsku jen ztratit. Pokud by nevyhrál, kdyby dojel druhý, byl by za idiota," nenechává Jost Capito nit suchou na Krisi Meekovi po jeho finském vítězství.

A již několik měsíců se se světem rally loučící Jost Capito dále pro autosport.com dodává, že si nadále stojí za tím, že na šotolině nemá ani jeden z jezdců v průběžné TOP 5 šanci zvítězit. "Kdo má pak zájem o takový souboj? Veřejně, nikdo. Kdyby první pětka měla shodné podmínky, tak by spolu bojovala a bylo by to skvělé. Teď ve Finsku bylo už v pátek u oběda po jakémkoliv boji," říká Jost Capito. Jen z pohledu na eWRC-results dodejme, že po polovině první etapy měl Kris Meeke na čele náskok 18 sekund, což však bylo dáno i tím, že Jari-Mati Latvala ztratil o zkoušku dříve nějakou čtvrt minutu defektem a Ott Tänak poškodil zavěšení.

Na závěr pak Jost Capito dodává: "Je úplně špatně, že když vyhrajete soutěž, tak se dostanete mezi TOP 5 v průběžném hodnocení šampionátu a pak na další soutěži jste bez šance. Všimněte si, jak těsný byl ve Finsku boj o třetí příčku, nebylo by lepší, kdyby to byl souboj o vítězství?" Zatímco minule Kris Meeke na slova Josta Capita reagoval, tentokrát jen lakonicky prohodil, že se uvidí v příštím roce. Nyní jsou v kalendáři MS tři asfalty za sebou, takže se nabízí otázka, bude první startovní pozice nadále nevýhodou nebo Jost Capito po Německé rally změní názor?

Komentářů celkem: 34
9. 8. 2016 10:35
0 0
driver111, nejede, je přihlášený jen sám za sebe Lefebvre - http://www.ewrc-results.com/startlist.php?e=27498&t=ADAC-Rallye-Deutschland-2016
9. 8. 2016 10:36 Upraveno 10:37
0 0
Kdyby Latvala nebyl sráč, tak by to možná i boj o vítězství byl, pozici měl skoro stejnou jako Meeke, na rozdíl od něj pak mnohem víc zkušeností, tratě zná poslepu a nejspíš i lepší auto(který letos jede o tituly, na rozdíl od Citroenu). ale lepší je fňukat a brečet, než chlapsky přiznat, že vám Citroen a Meeke s Breenem prostě vypálili rybník, že jo? smajlík
9. 8. 2016 15:32
0 0
staci videt ten ulisny xicht---typickej MAKRELAK soucasny doby
9. 8. 2016 16:20
0 0
Martaas bude asi dobrá guma,bože ... Asi jako Jost smajlík
Kuře,jen tak dál smajlík
9. 8. 2016 16:38
0 0
Mě to tak naštvalo, že jsem napsal do VW a na jejich facebook (kde to bohužel neschválilismajlík a také jsem jim twitnul toto:
Dear Mr. Capito, I have read your words about Meek’s great race victory in Finland.
I think you should go to F1 as soon as possible!!! You are not the right person for rallysport and people like you destroy a motorsport around the World. F1 is boring and there are not correct rules for teams even pilots! Sport is for everyone who wants to win. But in F1, if you are first the second behind you have an advantage to open rear wing! STUPID!!!
It is the same if Michael Bolt will not have two spikes on next event. If he won next event he will run without spikes because he is too fast with spikes. There are simple rules and especially you want to find a way how to cheat or how to be disappointed and you always cry about starting position. Do you know what is rally about? Rally is all about adapting to existing conditions on the roads! And what Jari Matti did in Finland? He started in back field like Kris and he said that he wasn’t fast enough to beat Kris. That is normal words and he was right. But you must spit the great victory for Meek. I am looking forward you will not be in WRC anymore! Marcel Sitnik
9. 8. 2016 22:40
0 0
smajlíksmajlíksmajlík smajlík Kris!!!! smajlík
9. 8. 2016 22:43
0 0
Se všemi reakcemi souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. Ať už je v depu.smajlík
MPI
9. 8. 2016 22:58
0 0
Mimochodem, ač mám Jariho rád, nedá mi to poznamenat - nemá tedy dle své logiky Capito v týmu taky jednoho idiota, když s podobnou startovní pozicí a nepochybně lepším autem skončil Latvala ,,až" druhý?smajlík
10. 8. 2016 12:18
0 0
Capito,Capito prostě budeš fňukt,kurňa ten Tvuj mamánek nějak ztrácí formu.Hold to není hvězda Seb Loeb!
10. 8. 2016 18:55
0 0
K tomuto bych ještě dodal, že toho Capitem proklínaného pravidla krásně a vědomě využil letos Mikkelsen v Itálii, kde se vzdal určitých bodů ve prospěch lepší startovní pozice v dalším závodě. No a ten další zavod, byť ne úplně díky pozici, vyhrál. To jen tak.
10. 8. 2016 20:54
0 0
Každý kdo se topí kolem sebe kope , doufám že se nechytne pověstného stébla a pujde ke dnu. Krisovo vítězství je plnohodnotné a nějakej běženec na tom nic nezmění .
11. 8. 2016 11:18
0 0
Herdek, ten Kris mu leží v žaludku... smajlíksmajlíksmajlík
18. 8. 2016 19:14
0 0
Automobilovej(a na něho navazující) průmysl, je to nejtvrdší "bojiště", jaký může jenom bejt! Citroen "opěvuje" svoje auto a svoje hochy", vybírá si soutěže, kde může obstát, Capito kope zase za svůj tým. Jenom ta "dieselgate". "Podvádějí" všichni, odsral to jen VW. Jiní to hodili na svoje "příliš aktivní-řadový!- zaměstnance", jiní se z toho vykrucovaly zase jinak. Nebo by museli vůdcové přiznat, že současná legislativa pro zkoušení aut je blbost. To si zase nikdo ovšem nedovolí kvůli zelenejm voličům...Myslíte si, že Capito nevidí, že JML nesplňuje to, co se od něj čeká? Měl ale letos i kupu smůly. Meeke i Breen jeli ve Finsku pěkně, o tom žádná. Sítník-ani se chlape nedivím, že ti to "nenahodili". A když tady někdo citoval Mistra, tak taky přidám jeho vyjádření k současný situaci: http://www.rally-mania.cz/news.php?id=17315&startpos=40&fnm=Loeb&fseason=2016
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!