Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 8. 2016 23:03 − 5270× − 6

Yves Matton: O Citroen je teď velký zájem

Irský pilot Craig Breen nadchnul svým výkonem ve Finsku, kde si s DS3 WRC dojel pro třetí příčku.

Rok 2016 je v podání Citroen racingu přechodovým, když se značka oficiálně stáhla z MS v rally a účastní se jen světového šampionátu cestovních vozů na okruzích, ale příští rok je v plánu plnohodnotný návrat a díky novým technických předpisům přijede francouzský tým s novým speciálem, ostatně jako všechny týmy. Jistě mnoho z fanoušků napadne paralela s rokem 2006, kdy starty Xsar WRC zajišťoval Kronos racing a Citroen připravoval C4 WRC, která pak dovezla Sébastiena Loeba ke čtyřem z jeho celkových devíti titulů mistra světa. Cestu Francouze a C4 by jistě rád příští rok napodobil i Kris Meeke s vyvíjenou C3 WRC, když právě Brit je zatím jediným jistým jezdcem pro nadcházející sezónu a o tom, kdo bude jeho týmový kolega, se bude teprve rozhodovat.

"Jediné, co teď mohu prozradit je to, že skoro všichni jezdci jezdící v MS na vysoké úrovni mají zájem jezdit s Citroenem. Když jsme byli na Finské rally, kde tradičně započínají jednání, tak jsem se setkal s řadou manažerů a jezdců," říká k zájmu o svůj tým Yves Matton serveru motorsport.com. S Citroenem jsou pak spojováni zejména jeho dva současní mladí jezdci – Craig Breen, jenž na severu odjel vynikající soutěž a Stéphane Lefebvre, který se bude snažit v Německu vylepšit loňské debutové 10. místo. Mimo ně je pak často skloňován i Thierry Neuville, ale objevují se signály, že Belgičan by měl zůstat u Hyundai.

Pomalu, ale jistě u Citroenu alespoň krystalizuje počet vozů, kdy je jisté, že dva objedou kompletní sezónu a třetí bude nasazen na vybraných podnicích s předpokladem Khalida Al-Qassimiho za volantem. "S Abu Dhabi dolaďujeme dohody a hlavní tým by jimi měl být podporován," říká Matton k otázce sponzorů a pokračuje plány počtu nasazovaných vozů, "myšlenka je taková, že šampionát rozjedeme se dvěma auty a v průběhu roku na některých soutěžích nasadíme i třetí vůz. Takový je plán nyní, ale ještě se mohou změnit pravidla a pro body do značek půjde přihlásit tři vozy. Za toho předpokladu bychom jistě měnili plány," uzavírá Yves Matton.

Komentářů celkem: 6
9. 8. 2016 09:24
0 0
Na konci článku máš pěknou hrubici smajlík
9. 8. 2016 09:39
0 0
smajlík
9. 8. 2016 10:39
0 0
Nechcete se na ty chyby nechyby a jejich řešení už vysrat? S prominutím? Citroen válí, doufám, že příští rok naproti všem předpokladům pojede Kris o titul smajlík
9. 8. 2016 22:20
0 0
Už aby byla nová sezóna. Bude to mazec.smajlíksmajlíksmajlík
9. 8. 2016 22:41
0 0
Snad se projeví to, že se opět na 100% opřeli do rally.
9. 8. 2016 22:50
0 0
Je to třídvéřová nebo pětidvéřová kastle? Vypadá to jako 5ti-dvéřka upravená na 3-dvéřku.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!