Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 8. 2016 23:13 − 4659× − 1

Kris Meeke se snaží zajistit místo pro Wales

Abu Dhabi Total WRT by se měl sice ve Walesu ukázat se třemi DS3 WRC, ale dle všeho v nich nezbude místo na Krise Meeka.

V sestavě Abu Dhabi Total WRT nemá letos nikdo jisté kdy a kde pojede a výjimkou není ani Kris Meeke, jemuž kromě ostrých startů zajišťují práci testy připravované C3 WRC pro příští rok. Ze zbývajících soutěží do konce roku by se pak pilot ze Severního Irska měl ukázat na Korsice a také být jediným zástupcem Citroenu v premiérové rally v Číně, avšak v závěrečném podniku ve Walesu na něj nejspíše místo v jedné z DS3 nezůstane. Očekává se, že šanci dostanou Stéphane Lefebvre a Craig Breen, které ve třetím autě doplní Khalid Al-Qassimi. S tím se však Kris Meeke nechce smířit a pracuje na tom, aby se na domácí soutěži ukázal.

"Jistě, že chci na Wales rally startovat. Za prvé je to má domácí soutěž a za druhé, když odjedeme Korsiku a Čínu, tak nás bude čekat dlouhá doba bez ostrých závodů, která dělí konec září a začátek ledna, kdy se otevírá další sezóna," vysvětluje Kris Meeke, proč by rád nechyběl ani na Wales rally a pokračuje, "jistě, budeme před Monte dělat nějaké testy, ale nic vás neudrží v tempu tak dobře jako závody. Neříkám, že chci ve Walesu předvádět něco jedinečného a nebo se snažit o vítězství. Co chci je to, abych se udržel v tempu a s týmem o tom teď jednáme."

Když nahlédneme do minulosti, tak loni byl Kris Meeke ve Walesu druhý za Sébastienem Ogierem, což znamenalo, jeho dosavadní nejlepší výsledek. Zda-li bude mít šanci jej vylepšit pak zatím není oficiálně rozhodnuto, což potvrzuje i šéf Citroen racingu Yves Matton. "Bylo by těžké tam nestartovat, máme v posádkách členy z Británie a Irska a naše společnost má britskou výkonnou ředitelku. Někoho na start pošleme, ale neříkám, že to bude Kris. Ještě jsem sestavu nevybral a to ze stejného důvodu jako po celý tento rok. Chceme být flexibilní. Letos jsme už dělali změny v našich plánech, takže je dobrou cestou nedělat rozhodnutí, dokud nemusíme," vysvětluje Yves Matton.

Komentářů celkem: 1
13. 8. 2016 22:121
0 0
No, Yves, snad by si to tenhle "bezmozek", jak jej zde kdysi kdosi trefně nazval, zasloužil, ne?!?!
(Pro mně osobně je Chris nový Pettersmajlík )
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!