Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 8. 2016 22:38 − 2307× − 0

Krátký Lubeník pro Pravdu s Krajčou

Slovenský rallyový mistrák pokračoval Rally Lubeník a na startu nechyběla ani posádka Oils4cars Rally Teamu

Svým čtvrtým podnikem pokračovalo slovenské rallyové mistrovství a posádky se podruhé sešly v domovině, když se konala Rally Lubeník, která se odehrává v okolí stejnojmenné obce nacházející se v Banskobystrickom samosprávném kraji. Letos poprvé bylo do harmonogramu zařazeno noční zápolení na rychlostních zkouškách, protože dva testy se odjely v pátek večer. Konkrétně šlo o vložku s názvem Sirk, měřící 11 ostrých kilometrů a jedoucí se dvakrát.

Pro slovensko-českou posádku Richard Pravda – Ondřej Krajča s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX pak bohužel šlo o jediné dva testy, které si nějakou měrou užili, protože v závěru druhého průjezdu Sirku se rozhodl dále nespolupracovat zadní diferenciál japonského vozu a soutěž pro reprezentanty Červených mravců předčasně skončila.

Avšak i pouhé dvě odjeté zkoušky naznačily, že s dvojicí Pravda – Krajča bude potřeba ve třídě 3 počítat, jelikož první zkoušku dokončila na 3. místě za dvojicí zkušených pilotů Lancerů, v druhé to mohlo být ještě lepší, ale 200 metrů před cílem se poškodil již vzpomínaný zadní diferenciál a posádka tak do cíle dojela pouze setrvačností. Vzhledem k nemožnosti dopravit vůz do ÚP pak byla ze soutěže nucena odstoupit.

I přes krátké vystoupení na Rally Lubeník na závěr posádka ve stručnosti zhodnotila své účinkování na soutěži a začíná do dalších soutěží s optimismem hledící Richard Pravda: “ Športové šťastie alebo nováčikovská daň… Iba tak sa dá hodnotiť naša smola a doterajší neúspech… Ale rally robíme srdcom a preto sa vrátime do dielne a sme odhodlaní pracovať ešte tvrdšie, aby sme dosiahli ďalší úspech…“

Toho pak z navigátorské sedačky doplňuje Ondra Krajča: “Na Lubeník jsme se těšili a chtěli jsme prolomit smůlu z Popradu. Tratě byly velmi rychlé, plné skoků, ale moc pěkné. Bohužel již od první RZ nás zlobila technika, což vyústilo až v odstoupení už po noční sekci. Auto projde důkladnou kontrolou a věříme, že na Richarda domácích tratích v okolí Košic, uspějeme.“

Jak již oba dva členové posádky naznačují, dalším startem bude předposlední díl letošního Mistrovství Slovenska v rally – Rally Košice, které jsou na programu mezi 9. a 11. zářím. Do té doby projde důkladnou kontrolou soutěžní technika v podobě Lanceru a Pravda s Krajčou budou na východě Slovenska odhodlání vybojovat kvalitní výsledek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!