Veteránské skvosty se dotknou památek i přírody

Nablýskané stroje, které psaly automobilovou historii, budou na začátku září k vidění na jihu Čech.

Nablýskané stroje, které psaly automobilovou historii, budou na začátku září k vidění na jihu Čech. Sedmý ročník South Bohemia Classic, mezinárodní setinové rallye pro klasická a sportovní vozidla, zavede zhruba stovku posádek do těch nejatraktivnějších míst regionu.


Foto: Noční průjezd historickým centrem Českého Krumlova. Foto Přemysl Fejfar

Jaguar, Maserati, Austin Healey, Ferrari, Porsche, Mercedes-Benz, Chevrolet, Cadillac, Škoda… To je výčet pouze některých značek, které budou k vidění ve dnech 9. a 10. září 2016 na jihočeských silničkách, ale také v části Plzeňského kraje, na území Horního Rakouska a německé spolkové země Bavorsko. Pořadatelé z ČK motorsportu připravili pro početné startovní pole dvě etapy o celkové délce přes 420 kilometrů s třinácti testy přesnosti na divácky atraktivních místech.

Páteční program, během kterého se prostřídá selské baroko s renesancí, začne slavnostním startem na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Účastníci se poté vydají podél řeky Malše do Doudleb, aby se následně vrátili do centra jihočeské metropole k jedné z měřených zkoušek. Odtud vozidla zamíří za perlou regionu, na malebnou náves v Holašovicích. S příchodem tmy je bude čekat trasa kolem nejvyššího vrcholu Blanského lesa Kleti až do srdce dalšího skvostu zařazeného na seznamu památek UNESCO. Průjezd nočními uličkami Českého Krumlova je každoročně zážitkem pro všechny. Cestou do cíle prvního dne situovaného u Hotelu Relax v Dolní Vltavici se posádky projedou po cestách, které se ještě vloni nacházely v zakázaném pásmu Vojenského újezdu Boletice.


Foto: VI. South Bohemia Classic 2015 na Šumavě. Foto Rostislav Podhora

Podél břehu lipenské vodní nádrže zavede itinerář sobotní etapy účastníky do Rakouska a Německa, konkrétně na druhou stranu hraniční hory Třístoličník. Na české území se vrátí přes přechod ve Strážném a přes České Žleby budou pokračovat do míst, která ocení zejména příznivci panenské přírody. Trať povede přes centrální část Šumavy: Borová Lada, Kvildu, Modravu (v tamním pivovaru bude připraven oběd), Srní, souběžně s řekou Vydrou a převýšením téměř 600 metrů až na Horskou Kvildu. Chybět nebude kopcovitá pasáž u sjezdovek na Zadově a Churáňově, průjezd centrem Vimperku a zastávka na náměstí v Prachaticích, kde v tu dobu budou probíhat tradiční Podzimní městské slavnosti. Po pauze na kávu bude posádky čekat závěrečná část soutěže s překonáním táhlého stoupání na Libínské Sedlo a návrat přes Volary zpátky do Dolní Vltavice.

Do uzávěrky přihlášek zbývá necelý týden. Kdo si tedy chce užít VII. South Bohemia Classic 2016 na vlastní kůži, šanci registrovat se na www.southbohemiaclassic.cz už má pouze do neděle 21. srpna.

Komentářů celkem: 1
23. 8. 2016 07:211
0 0
No, obvzláště na průjezd mezi Mordavou a Srním se jistě všichni těší... smajlík Na začátku semafor (rekonstrukce mostu), pak vyfrézovaná silnice a slalom mezi bagry. A jako bonus semtam nějaký ten vyfrézovaný schod bez označení smajlík P.S.: Tuhle jsem tam jel a je to záhul i pro moderní podvozek... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!