Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 8. 2016 13:08 − 5162× − 7

Seb Ogier obhájil německé vítězství

Závěrečný den si v Německu na posádky připravil posledních 59 ostrých kilometrů.

Závěrečný den si v Německu na posádky připravil posledních 59 ostrých kilometrů, které se odjely na dvou úsecích a jelikož si tamní pořadatelé zřejmě oblíbili číslovku 14 (což může souviset s tím, že Rallye Deutschland bylo letos po čtrnácté součástí MS), tak opět oba měřily 14 kilometrů. V případě úseku Dhrontal došlo na návrat do vinic, kdy se úseky mezi hlavami révy střídaly s otevřenou krajinou a opět na posádky čekalo mnoho úzkých odbočení a změn směru. Druhý úsek Sauertal byl dějistvím PowerStage a jel se v nezměněné podobě oproti loňskému roku. Střídá se zde charakter trasy, kdy se z úzkého jde na širší cestu, která se později opět zúží a závěrečné dva kilometry se pak jedou v ultra rychlé pasáži.

V průběhu soboty se na čele osamostatnil Ogier, který si svůj půlminutový náskok vystavěl hlavně při dvou průjezdech Panzerplatte a dneska nechal nejrychlejší časy soupeřům. V dnešní úvodní – prvním průjezdu Dhrontalem zajel nejlépe Sordo, což znamenalo, že se Španěl posunul před do té doby druhého Mikkelsena a když následující test vyhrál Neuville, posunul se před Nora i Belgičan. Volkswagen přišel o double a za vedoucím Ogierem se v polovině etapy pohybovaly dva Hyundai se ztrátou dvaceti sekund. Čtvrtý Mikkelsen pak byl nazpět o 14 desetin, Paddon ztrácel v trošku jiným měřítkách, na pátém místě mu na lepší umístění chyběly tři minuty.

Druhý průjezd Dhrontalem se nekonal, protože zkouška byla z bezpečnostních důvodů zrušena a do konce tak zbývala závěrečná PowerStage. V ní se ještě Neuville pokusil vylepšit své umístění, ale i když ji zvládl nejrychleji, pořád mu jedna desetina na druhého Sorda zbyla. Aspoň malou útěchou mi tedy byly tři bonusové body. Druhý nejrychlejší byl na PS Latvala a třetí čas zaznamenal Ogier, který si tak k 25 bodům za vítězství připsal ještě jeden bonusový bodík. Franouz obhájil loňské vítězství, ale byl jediným z pilotů VW, komu se to povedlo a loňský tripple se letos neopakoval.

Pódiový double, i když bez nejcennější první příčky, si tak do Alzenau odváží Hyundai motorsport zásluhou druhého Sorda a třetího Neuvilla. Čtvrtý Mikkelsen nakonec na třetím Belgičanem zaostal o necelých sedm sekund, pátý Paddon pak v průběhu celé soutěže poztrácel tři minuty čtvrtého. Posledním vozem WRC v elitní desítce byl Ostberg s Fiestou WRC a za ním již následovala smečka Fabií R5. Sedmý dokončil Lappi, čtvrt minutu za továrním kolegou dojel Tidemand, devátou příčku si domů do Čech veze Kopecký a desítku uzavřel Kremer.

Závěrem si zrekapitulujme WRC2. Tam si pro vítězství dojel Lappi, jenž si připsal své druhé letošní vítězství a posílil své šance v těsném boji o titul mistra světa. Minutu nazpět za Finem dojel další fabrický jezdec Kopecký, necelou půlminutu pak zaostal třetí Kremer. Minutu na pódium ztratil čtvrtý de Mevius, který při teprve druhém startu ve WRC2 nezklamal a zajel velmi kvalitní výsledek. Teprve pátý Loubet dovezl do cíle jiný vůz než Fabii R5, Francouz startoval s DS3 R5 a na mladého Belgičana ztratil lehce přes minutu.

Rallye Deutschland – pořadí v cíli
1.Ogier Sébastien – Ingrassia JulienVolkswagen Polo R WRC3:00:26,7
2.Sordo Dani – Martí MarcHyundai i20 WRC '16+20,3
3.Neuville Thierry – Gilsoul ThierryHyundai i20 WRC '16+20,4
4.Mikkelsen Andreas – Jæger AndersVolkswagen Polo R WRC+27,2
5.Paddon Hayden – Kennard JohnHyundai i20 WRC '16+3:34,8
6.Østberg Mads – Fløene OlaFord Fiesta RS WRC+4:3
7.Lappi Esapekka – Ferm JanneŠkoda Fabia R5+8:36,8
8.Tidemand Pontus – Andersson JonasŠkoda Fabia R5+8:52,5
9.Kopecký Jan – Dresler PavelŠkoda Fabia R5+9:44,2
10.Kremer Armin – Winklhofer PirminŠkoda Fabia R5+10:10,6

Německou rally můžete sledovat spolu s námi na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 7
21. 8. 2016 18:151
0 0
Pekná paralela s fínskou rally. Súboj dvoch jazdcov hyundaiu bojujúcich po celú súťaž o každú sekundu vyvrcholený nedeľným masívnym atakom čo ma za následok dotiahnutie sa na ďalšieho súpera, len s tým rozdielom že na Craiga to nestačilo na Andreasa však áno. Ja som sa bavil.
21. 8. 2016 19:202
0 0
Doufám že Capito uzná že Ogi nemůže mít s vítězství radost jelikož by za takových podmínek by vyhrál každý Idi.t.
21. 8. 2016 19:383
0 0
Ric Cz: smajlíksmajlík
21. 8. 2016 19:414
0 0
tidemand tu ma uvedenu divnu stratu na prveho, mensiu ako lappi
21. 8. 2016 19:465
0 0
Za takových podmínek, co měl Ogier, by vyhrál opravdu každý idiot. Že se za to vítězství nestydí. Sranda no smajlík
Gratuluju a sem rád, že Seb zabral.
21. 8. 2016 20:536
0 0
Gratulace Sebovi a ať żije WRC, to co ti kluci s těmito auty dokáží, to je neskutečný.Jiná ligasmajlík
21. 8. 2016 21:137
0 0
Německo opět parádní. Sice málo WRC, ale je to obrovský rozdíl proti R5. Gratulace Ogimu a Lappimu s Honzou !!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!