Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 8. 2016 21:02 − 3490× − 0

Ralfs Sirmacis složil budget a Zlín nevynechá

Dvojice Ralfs Sirmacis – Arturs Šimins chtěla rozšířit svůj program o nějaký asfalt a to se jí povede při zlínské Barumce.

Překvapení letošní sezóny Ralfs Sirmacis vyhlásil před nějakým měsícem, že by i s pomocí finanční podpory od fanoušků, rád odjel alespoň jeden asfalt v ERC. Na Rzeszow se mu start ještě zajistit nepodařilo, v případě Barum Czech Rally Zlín je už situace odlišná a talentovaný Lotyš nebude na startu chybět. A pro letos jediného dvojnásobného vítěze podniku ME půjde o docela ostrou premiéru, protože ve své kariéře zatím se čtyřkolkou na asfaltu nejel a jedním z ulehčení situace pro něj může být to, že ve Zlíně startoval již vloni s Peugeotem 208 R2, s nímž byl druhý v klasifikaci JERC.

Start na barumce se Ralfsi Sirmacisovi povedlo zrealizovat i přes to, že se mu nepovedlo od fanoušků nasbírat celou částku zamýšlených 40 000 €, ale sešla se sotva desetina. I přes to však lotyšská dvojice do České republiky vyrazil a s tím, že část nákladů na start vezme z balíku určeného na kyperský start a bude doufat, že do Kyperské rally se ještě nějaké finance sejdou. "Velké díky patří všem, kteří do nynějška Ralfse a Artura podpořili," říká za Sports Racing Technologies Girts Krūzmanis a pokračuje.

"Za tři týdny se nám sešla částka 3266.48 euro. To samozřejmě není dostatečné množství, ale rozhodli jsme se přesunout budget určený pro Kyperskou rally na český podnik. Možnost podpořit Ralfse s Arturem nadále pokračuje a poběží až do konce září, kdy se uzavírají přihlášky na Kypr. Toto rozhodnutí jsme učinili, protože upřímně věříme, že Lotyšsko má ty nejlepší rally fanoušky na světě!" motivuje své krajany Girts Krūzmanis.

Za posádku pár slov dodává Artur Šimins, který s Ralfsem Sirmacisem spojil své síly před loňskou sezónou a dvojice si společně vyjela titul vícemistrů v JERC. "Barumka bude náročná jak po stránce tratí, tak co se týká konkurence. Na startu bude hodně kvalitních domácích jezdců s Fabiemi R5, což je ostatně nyní to nejkonkurenceschopnější nářadí v ERC," říká k nadcházející soutěži Artur Šimins a pokračuje, "loni jsme zde dojeli druzí a zajistili si titul vícemistrů. Letos se budeme snažit o pódium. Bude to těžší, než při předchozích startech, ale věříme, že na to máme. Za možnost startu děkujeme našim rodinám, fanouškům a týmu SRT Girts Krūzmanise," uzavírá Artur Šimins.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!