5. 12. 2003 00:00 − 2473× − 0

Martin Prokop testoval vůz Škoda Octavia WRC!

Posádka týmu JIPOCAR Racing Martin Prokop a Jan Možný včera testovala vůz Škoda Octavia WRC z dílen Karla Trněného.

(tisková zpráva)

Posádka týmu JIPOCAR Racing Martin Prokop a Jan Možný včera testovala vůz Škoda Octavia WRC z dílen Karla Trněného. Jednalo se o první seznámení s tímto vozem, které proběhlo v blízkosti servisního areálu OMW rally teamu, jenž sídlí v Meclově u Domažlic.

Hned brzy ráno odjížděli Martin s Honzou z Prahy do Meclova, aby uskutečnili další krok ve své společné kariéře. V dílnách byla připravena Škoda Octavia WRC se kterou se v sobotu postaví na start Pražského rallysprintu. Celý tým se od první minuty věnoval posádce na 100%. Od nastavení sedaček, přes vysvětlení všech ovládacích prvků v kokpitu vozu až po první jízdu s Karlem Trněným, který Martinovi vše ještě jednou ukázal přímo v akci. Celý testovací den byl naplánován velmi pečlivě do sebemenších detailů. Na vše bylo dostatek času a to bylo nejdůležitější. „Zajistili jsme na tento den zajímavý úsek okresní silnice, který jsme dostatečně zabezpečili, abychom zajistili simulaci průjezdu rychlostní zkouškou. Jednalo se o úsek, kde Martin mohl vyzkoušet chování vozu jak v rychlém úseku, tak i v technických pasážích“, komentuje průběh testu Karel Trněný. Po prvním svezení se oba piloti vyměnili a Martin pod dohledem Karla Trněného začal poznávat chování Octavie. „První průjezd jsem se snažil ověřit si všechny načerpané poznatky, které mi mechanici spolu s Karlem řekli v dílně. Jak se pouští ALS, jak funguje startovací program, ve kterých otáčkách je nejlepší řadit atd. Po tomto průjezdu Karel Trněný vystoupil a sedl si vedle mě Honza. Další jízdy jsem zkoušel posouvat hranici brždění před zatáčkou, projet zatáčky čistě a plynule. Vyzkoušel jsem i otáčení na ruční brzdu. Není to vůbec jednoduché“, vzpomíná na včerejší zážitek Martin Prokop.

Celý test fungovala Škoda Octavia WRC bez jediného problému. Po ukončení testu odvezli mechanici vůz zpátky do dílen, kde ještě jednou vše pečlivě zkontrolují a připraví na sobotní start v Praze. „Musím poděkovat lidem kolem Karla Trněného i jemu samotnému. Za celý den se nevyskytl žádný problém. V Praze to bude můj první ostrý start s vozem kategorie WRC. Mým cílem je hlavně dojet až na cílovou rampu na Staroměstském náměstí, abych měl odjeté tolik potřebné kilometry s vozem WRC“, uzavírá Martin Prokop.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!